Organ bağışı sosyal bir sorun!

İnsanların organ bağışının önemini bir yakınının organa ihtiyaç duyduğunda hissettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Koray Sadık Acarlı “Bu konu bilimin işi değil, sizin işiniz.

Organ bağışı sosyal bir sorun!

İskenderun’da da kuruluşunu tamamlayan ORKAN (Organ Nakli ve Kanser Yardımlaşma Derneği) sosyal ve inanç sorunlarından biri olan ‘Organ Bağışının Önemi ve Organ Bağışına Farkındalık’ semineri düzenledi.Özel Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Ersan Zengin Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer katılımcılarına teşekkür eden ORKAN Derneği Başkanı Sonay Alkan, faaliyet alanları konusunda bilgiler verdi.Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, insani değerlerin her şeyin üzerinde olması gerektiğine vurgu yaparak, ORKAN Derneği’nin kurulmasında katkı veren ve bu sürece katkı sunan herkesin insani değerleri en yüksek kişiler olduğuna dikkat çekerek teşekkür etti.İnsanların organ bağışının önemini bir yakınının organa ihtiyaç duyduğunda hissettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Koray Sadık Acarlı “Bu konu bilimin işi değil, sizin işiniz. Bilimin işi sizi sağlığınıza kavuşturmak, siz organ bağışında bulunarak bilime katkı sunmalısınız, hayat kurtarmalısınız” dedi.

Organ bağışında dinen bir engel olmadığı gibi, organ bağışına engel olanları da bağnazlık ve yobazlıkla suçlayan İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci de “Ölüyor kişi, ölümden sonra diriliş var, dirilirken dünyada bıraktığı organlardan dolayı nasıl dirilecek? Hesabını soracak mı Allah, nasıl hesap verecek? Gibi yobazların uydurması bir anlayış var. 40 senedir ben Kur-an’ı Kerim’in içerisindeyim, tefsirin, hadisin içerisindeyim. Ahirette yeniden yaratılış olacak, ahiretteki beden ve yaradılış dünyadaki gibi olmayacak. Organ bağışı ve bir kimsenin hayatını yeniden kazanmasına vesile olmaktır. Organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır!” diye konuştu.Katolik Kilisesi Episkopos Danışmanı Can Sadredin, İncil’den örnekler vererek, “Arkadaşları için canını veren, bundan daha büyük sevgi yok. Can vermek, şu ya da bu cemaatten değil, yaradılış olarak hepimiz kardeşiz. Hangi dine veya ırka mensubiyet önemli değil, hepimiz insanız ve insan olarak yaşamamız gerekiyor. Kilisede de organ bağışı tartışmaları 1950’de başladı. Bu konu üzerine farklı Papalar konuştular. Çünkü bir Papaz, iki organını iki gence bağışlıyor ve ilk tartışma orda başlıyor. Son olarak Papa Francis, Tıp çok ilerledi ama biz işbirliği yapmazsak, organ bağışında bulunmazsak bunun kimseye faydası yok” şeklinde konuştu.Seminerin sonunda Sanatçı Habib Gök, katılımcılara konser vererek söylediği şarkılarla farkındalık yaratılmasına katkı sundu. Habib Gök, Hayat Bayram Olsa şarkısını ORKAN Derneği kurucu yönetim kuruluyla birlikte söyledi.Programın sonunda seminere katkı sunanlara plaketleri verildi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.