HATAYSPOR ULUSAL LİSANS ALAMADI

HATAYSPOR ULUSAL LİSANS ALAMADI

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda Süper ligden 11 takıma ulusal lisans hakkı tanırken, Hatayspor’un ulusal lisans alacak düzeyde olmadığı ortaya çıktı.
Süper ligde ulusal lisans alabilen takımlar şunlar:
Adana Demirspor A.Ş., Arabam.com Konyaspor, Beşiktaş A.Ş., Corendon Alanyaspor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., İstanbulspor A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Kasımpaşa A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş.
ile Spor Toto 1. Lig’den Göztepe A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nden ALG Spor, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K., Beşiktaş
Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını vermek için dün yeniden toplandı. Buna göre; Spor Toto 1. Lig’den Çorum FK, TFF 2. Lig’den Altınordu, Ankara Demirspor, Bucaspor 1928, Fethiyespor ve 1461 Trabzon FK kulüplerine, verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamladıkları görülerek, Ulusal Lisans verildi.
Aynı toplantıda Kurul, kalan kulüpler arasından eksikliklerini tamamlayamayan aralarında Hatayspor’un da yer aldığı kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nın 26/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre verdi.
Böylelikle, 2023-2024 sezonu için Lisans alan kulüp sayısı 25’den 31’e yükselmiş oldu
KULÜP LİSANS SİSTEMİNİN AMACI

  • Futbol standardını bütün yönleriyle geliştirmek ve sürekli iyileştirmek ve her kulüp içinde gençlerin yetiştirilmesine ve korunmasına sürekli olarak öncelik vermek;
  • Kulüplerin uygun yönetim ve organizasyon seviyesine sahip olmasını sağlamak;
  • Seyircilere ve medyaya iyi düzenlenmiş, konforlu ve güvenli stadyumlar temin etmek üzere kulüplerin sportif altyapısının adapte edilmesi;
  • Kulüplerin ekonomik ve mali yapılarının güçlendirilmesi, şeffaflıklarının ve güvenirliklerinin artırılması ve alacaklarının korunmasına gerekli önemin verilmesi;
  • Bir sezon içindeki uluslararası müsabakaların sürekliliğinin sağlanması;
  • Müsabakalarda mali fair play’in izlenmesi;
  • Kulüplerin sportif, altyapı, personel ve idari, hukuki ve mali kriterler açısından değerlendirilmesi standartlarının Avrupa çapında geliştirilmesi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.