PAYAS’A FEN LİSESİ YAPILACAK

PAYAS’A FEN LİSESİ YAPILACAK

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ilçeye Fen Lisesi yapılacağını açıkladı.Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde yapılan tanıtım toplantısına Başkan Altan’ın yanı sıra Payas Kaymakamı Polat Kara, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışan, AK Parti İlçe Başkanı Veysi Güler, MHP İlçe Başkanı Adem Akyürek ve vatandaşlar katıldı. Yapılan protokole göre Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim-öğretim döneminden itibaren Payas Fen Lisesi olarak hizmet verecek. Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Payas Belediyesi imzalanan Protokol ile Fen Lisesi Öğrencileri için Pansiyonunu Payas Belediyesi Yapacak.

ALTAN: HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Başkan Altan yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanı Bekir Altan Payas Fen Lisesi bir hayaldi. Yıllar Önce Nursan Anadolu Lisesinin temelini atmadan Payas Belediye Hizmet Binası yapmak üzere kamulaştırdığım araziye Anadolu lisesi yapmak üzere çalışma başlattık. O zaman fen lisesi istenmişti, olmadı çünkü devletimizin bütün Türkiye genelinde yaptığı çalışmada Her İlde Tek Fen Lisesi olsun düşüncesi vardı. İskenderun’da o tarihte fen lisesi yoktu. Payas’ın Vizyonunu Hatay’da bir tane olan okulu Payas’a istemiştim. Bir tane okul arazisinden 2 tane okul kazandırdık şehrimize. Nursan Anaokulu, Nursan Anadolu Lisesi. Nursan Anaokulu ve Nursan Anadolu Lisesini yanında bulunan araziye kamulaştırarak İlkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına devrettik. İlçe milli eğitim müdürümüz, ilçe başkanımız birlikte yaptıkları çalışma neticesinde Fen Lisesine ihtiyaç var, bir de sınavla girilen okullara ihtiyaç var.

YETİŞİREMEZSEK OTEL KİRALARIM, YİNE DE YAPARIM

Payas’taki eğitim seviyesi yükselsin buraya fen lisesi yapalım mı diye düşüncelerini aktardılar. Bizde neden olmasın diye çalışırken pansiyonun İlkokul yapılacak araziye oturtulması ve oranın Fen Lisesi olarak dönüştürülmesi bir süre tartışıldı. Ancak daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz daha geniş bir arazi olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini teklif edince niye olmasın diye başlattığımız süreç İçe kaymakamımız Sayın Dr. Polat Kara’nın gayretleriyle resmi bir vücut buldu. Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’nun kapısını çaldık. Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu  Milli Eğitim Bakanımızından sözü alarak sonuca ulaştırdı. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’na, AK Parti İlçe Başkanımız Veysi Güler’e, MHP İlçe Başkanımız Adem Akyürek’e, gayretlerinden dolayı teşekkür  ediyorum. Payas Fen Lisesi hayırlı uğurlu olsun. Fen Lisesi tercihle gelinen, Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak öğrencilerini yetiştiren okul. Fen Lisesine pansiyon yapılması için şehrime hizmet gelsin diye 50 Milyon TL altına imzamı attım. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz dedi ki eğer ki bu pansiyon yapılmazsa veya tahhüttte bulunulmazsa bu iş olmayacak dedi. 3 ay içerisinde okulllar açılmadan öğrenciler gelmeden biz bu pansiyonu yapıp devletimize teslim ederiz. Yetiştiremedik mi otel kiralarım” dedi.  Konuşmaların ardından Başkan Altan katılımcılara teşekkür ederek programı sonlandırdı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.