PAYAS’IN DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR!

PAYAS’IN DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR!

Amanos Dağlarında saklı kalmış doğa güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor. Amanos dağlarında henüz keşfedilmemiş ya da az kişi tarafından bilinen Çınarlık Maden Şelalesi, görenleri büyülüyor.

Payas ilçesinde yer alan Çınarlık yaylası mevkiinde eski maden bölgesinden ulaşılabilen Çınarlık Maden Şelalesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Yaylaya çok sık çıktılarını belirten doğa severler, “Yaylaya Payas İlçesinden 7 km’lik sathi kaplama asfalt yolla ulaşılmaktadır. Çam ve çınar ağaçları içerisinde kurulmuş, temiz havası, bol suyu olan yayla piknik yapmak, orman içi kısa gezintiler yapmak için ideal bir ortam yaratmakta. Elbette gerçekten doğa severler gelmeli. Çünkü insanımız doğayı bozmakta çok başarılı. Bu doğa harikasını gerçekten kıymet bilenler ve kirletmeyecek olanların görmesini çok isteriz. Amanos Dağlarımızın bitki örtüsü, yaban hayatı zenginliği, doğal güzellikleriyle göz kamaştırmaktadır. Şelale ve çevresi varıldığında suyun serinliği ve bitkilerin yeşil tonları huzurlu bir ortam sağlamaktadır. Amanos Dağlarımızın eşsiz güzelliklerini doğaseverlerin ziyaret etmelerini bekliyoruz” dediler.

TURİZME AÇILABİLİR

Son günlerde meydana gelen yağışlar sonrasında adeta canlanan bölge için vatandaşlar birtakım çalışmalar yürütülmesini istediler.

Hatay’ın doğal güzelliklerini turistler için cazibe merkezi haline getirilebileceğine dikkat çeken vatandaşlar, “Elimizde dünyanın en güzel doğa harikaları var. Ancak doğa harikasını turizme açabilecek kişi şu ana kadar bulunamadı. Hatay’ın Doğasına ve turizm yapısına yazık ediliyor. Sadece Şelaleleri bile başlı başına bir turizm geliri yaratabilir. Şimdi seçim dönemindeyiz. Siyasetçiler bu dönemlerde vatandaşın taleplerini yerine getirirler. Bu projenin yeniden yaşama geçmesi için baskı uygulanması gerekiyor. Aksi halde hem Harbiye hem de şelaleler bölgesi bugün olduğu gibi daha yıllarca böyle kalır” serzenişinde bulundular.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.