POLİPROPİLEN TESİSİ ÇEVRE KATLİAMI YARATACAK

POLİPROPİLEN TESİSİ ÇEVRE KATLİAMI YARATACAK

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Erzin Burnaz Plajı çevresine Polipropilen tesisi yapılmasına Bakanlığın CED kararını olumlu olarak vermesini eleştirdi.

Vekil Şahin Sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olan Burnaz Plajı, lastik kimyasalı işlenecek olan polipropilen tesisi ile tehdidi altında! Hatay’ımız kontrolsüz sanayileşme ve bunun yarattığı kirlilikle mücadele ediyor. Hatay’da kanser vakaları artıyor!

Polipropilen, plastik olarak sınıflandırılan kimyasal bir maddedir. Polipropilen tesisi Burnaz sahilinde mera ve dere yataklarını doldurularak geniş bir alanda yapılmak isteniyor. Üstelik Bakanlık da buna ÇED olumlu kararı veriyor! Plajın dibine plastik tesisine izin verilmesi hangi akla hangi mantığa sığıyor? Yapılacak bu tesis, insan sağlığına zararlı, yetmezmiş gibi geçimini tarımdan sağlayan çiftçilerin verimli topraklarını yok edecek. Ayrıca çevre katliamı yaratılıyor. Tarıma, hayvancılığa, ekolojiye ve insan sağlığına en büyük darbe vurulmak isteniyor. İnsan sağlığını, çevre sağlığını korumak önemli. Her şeye rağmen yapamazsınız bunu. Biz, orada ölüyoruz! Türkiye’nin en güzel plajlarından birisine, Burnaz Plajımıza, polipropilen plastiğin hammaddesi tesisi için ÇED kararı olumlu çıkabilir, ama bizim mücadelemiz devam edecek! Eğer bir şey yapmak istiyorsanız çevreyi ve insan sağlığını önceleyen projelere onay verin. Tarımsal sulamaya destek yatırımları yapın. Yüksek girdi maliyetleri altında ezilen çiftçileri destekleyin.”Haber:Hasan DİKKAYA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.