RTÜK’TEN SEÇİM YAYINLARI UYARISI

RTÜK’TEN SEÇİM YAYINLARI UYARISI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerle ilgili yapılacak yayınlara ilişkin önemli hatırlatmalarda bulundu. RTÜK tarafından yapılan açıklamada, yayıncı kuruluşlara yönelik belirli kurallara uymaları konusunda çağrıda bulunuldu.
Açıklamada, haber programlarında adaylar, yayın moderatörleri ve yorumcuların Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, siyasi parti genel başkanları ve seçime katılacak adaylar hakkında iftira ya da hakaret gibi ithamlarda bulunmamaları gerektiği vurgulandı.

RTÜK, bu hatırlatmanın seçim atmosferinde ve yoğun seçim gündeminde bazı yayıncı kuruluşların belirlenen kuralları ihlal ettiği gözlemlenmesi üzerine yapıldığını belirtti.
Bu çerçevede, seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adayların, 1 Ocak 2024’ten 30 Mart 2024 saat 18.00’e kadar medya aracılığıyla sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabileceklerine işaret edilen açıklamada, medya hizmet sağlayıcılarının da 1 Ocak’tan 29 Mart Cuma günü saat 23.59’a kadar siyasi reklam yayınlamasında sakınca bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, “Oy verme gününden önceki 10 gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde ya da vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve bunların herhangi bir surette dağıtılması yasak olacaktır. Bu sürenin dışında yapılacak yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması çok önemlidir” ifadelerine yer verildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.