SOLĞUN: HAZIRLIĞI YAPILAN VERGİ PAKETİNDE MEMUR VAR MI?

SOLĞUN: HAZIRLIĞI YAPILAN VERGİ PAKETİNDE MEMUR VAR MI?

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, hazırlığı yapılan vergi paketinde memurlardan daha az vergi alınmasını istedi.

Yeni vergi paketinde memurların olup olmadığını soran Solğun konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Vergide esas olan ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır’. Fakat ülkemizde öyle mi?

Asla değil! Nitekim, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in son günlerde yaptığı açıklamalarda bunu çok açık ortaya koyuyor. Öte yandan Sayın Şimşek, “Türkiye’de 2,6 milyon gelir vergisi mükellefi var. Geçen sene 1,2 milyon mükellefimiz zarar beyan etti. Kurumlar vergisi mükelleflerinin yarısından çok fazlası maalesef vergiden kaçınmaya çalışıyor.” demiş. Yani “mükelleflerin yarısı VERGİ KAÇIRIYOR!” diyor. Oysa ki, bu ülkede vergi kaçırmayan, maaşı daha cebine girmeden peşin peşin vergisini ödeyen kesim memurlarımızdır. Hem de Sayın Şimşek’in işaret ettiği gibi, memurumuzdan kat be kat gelire sahip meslek gruplarından daha yüksek vergi öderler. Hatta memurumuz, (vergi dilimi yükseldiği için) yılın ikinci altı ayından itibaren neredeyse ilk altı ayda aldığı ücreti alamamaktadır.

BU ADALETSİZLİK DEĞİL MİDİR?

Kamu yönetimi, yıllardır (sağır sultanın bile bildiği) bu haksızlığa göz yummaktadır. İşte bu adaletsizliğin giderilmesi için Türkiye Kamu-Sen yıllardır çağrı yapıyor: Tüm kamu çalışanları %15’lik VERGİ DİLİMİNE sabitlensin. Ki, vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımız cezalandırılmamış olsun. Hükümetten beklentimiz; yeni vergi paketinde memuru yine unutmamasıdır!” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.