KIŞ KÖŞESİ HATAY’DA ÇEKİLDİ

KIŞ KÖŞESİ HATAY’DA ÇEKİLDİ

Ünlü Türk sinema ve dizi oyuncuları Erkan Can ve Güven Kıraç, hafta sonu Antakya’da ‘Kış Köşesi’ adlı program çekimlerini tamamladı.

Araştırmacı-Yazar, Halkbilimcisi, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Saymanı Mithat Kalaycıoğlu’nun rehberliğinde Türk sinema ve dizi oyuncularının duayen isimleri Erkan Can ve Güven Kıraç, Antakya’nın önemli yerleri, tarihi dokusu ve lezzetlerini tadarak ‘Kış Köşesi’ adlı programlarının çekimlerini sonlandırdılar.

Usta sanatçılar Erkan Can ve Güven Kıraç, binlerce yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini keşfettiklerini, Hatay mutfağının lezzetlerinin tadına doyamadıklarını söylediler.

Çekimler esnasında, Anadolu’nun ilk camisi Habibi Neccar Camisi’ni, Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesini, 3 bin yıllık tarihi ve 13 medeniyetin ortak mirası Hatay Arkeoloji Müzesini, Harbiye Şelalelerini, barış ve hoşgörünün mekanı tarihi Antakya Evleri başta olmak üzere kadim şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görerek, Hatay’ın yöresel lezzetlerini tattılar.

SAVON HOTEL VE KUSEYRİ AİLESİNE TEŞEKKÜR

Bu arada çekim esnasında her gün konuklarına sabah kahvaltısı ikramında bulunan Savon Hotel de ağırlayan Mehmet Ali Kuseyri ve oğlu Mete Kuseyri, Türk sinema ve dizi oyuncuları Erkan Can ve Güven Kıraç ile ekibine örnek bir misafirperverlik sergilediler.

Erkan Can ve Güven Kıraç, Savon Hotel’in sahipleri Kuseyri ailesine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Çekim esnasında Mete Kuseyri’nin de özel olarak ilgilenmesi dikkat çekti. Programın yönetmenliğini Vedat Atasoy, kameramanlığını ise Can Moral’ın üstlendiği ‘Kış Köşesi’, Biz TV ve Bein Connect yayınlanacak.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.