TÜBİTAK’TAN ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM MÜJDESİ

TÜBİTAK’TAN ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM MÜJDESİ

Üzüm tüketirken çekirdeklerinden rahatsız olanlar için müjdeli haber geldi! Türkiye’de tarım sektöründe önemli bir adım atılıyor. İlaç kalıntısı içermeyen ve hastalıklara dayanıklı çekirdeksiz üzümler geliştiriliyor. Bu üzümler özellikle Hatay’da da çekirdeksiz üzüm yetiştirilmesi ve bu gelişmenin üzüm üreticilerini yakından ilgilendirdiğini gösteriyor. TÜBİTAK’ın desteklediği çekirdeksiz üzüm projesi, özellikle çocukları sevindirecek. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Bülent Köse liderliğinde yürütülen proje, çekirdek sebebiyle üzüm yiyemeyenler için umut vaat ediyor.

Doç. Dr. Bülent Köse, “Külleme ve Mildiyö Hastalıklarına Dayanıklı, Çekirdeksiz Üzüm Geliştirme Projesi” ile ilgili olarak, Türkiye’nin birçok bağ bölgesinde sıkça görülen hastalıklara dikkat çekiyor ve bu hastalıklarla mücadelede yaygın olarak ilaçlama yapıldığını belirtiyor.

Tarım ilaçlarının kullanımının insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Köse, özellikle tarım ürünlerinde ilaç kalıntısının bulunmasının Türkiye’nin imajını olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.