TURAN, “HER İNSAN GÖÇMENDİR”

TURAN, “HER İNSAN GÖÇMENDİR”

Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Hatay İl Temsilcisi Metin Turan; “Tıpkı her insanın nasıl son nefesine kadar engelli olma ihtimali varsa aynı şekilde ‘Göçmen’ olma ihtimali de vardır! Buna sebep; savaş, kıtlık, deprem, sel gibi doğal afetler ve ekonomik sebepler de olabilir. Tüm bunların dışında dünyaya gelmiş her insan bir göçmendir. Bizler ana rahminden bu dünyaya geldik, buradan da ahirete yol alan göçmenleriz. Zaten ölen kişilerin ardından bazen ‘Göçtü Gitti’ demez miyiz?

GöçDer, 2017 yılında kurulan ve merkezi Ankara/Keçiören olan ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı ‘Sivil Toplum İstişare Kurulu’ üyesi bir dernektir. Merkezi Ankara olmak üzere Adana, Hatay ve İzmir de İl temsilciliklerimiz bulunmaktadır. Yönetim Kurulu Genel Başkanımız Sayın Cenk SARIGÖL’dür. 1 yıldır çalışma yürüttüğümüz Hatay’da gerçekleşen tüm projeleri “insan odaklı” olarak sürdürüyoruz.
TURAN: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İSTİŞARE KURULU ÜYESİYİZ
“Kurumumuz; Sivil toplum faaliyetleri ile ilgili politikaların belirlenmesi ve geliştirilmesi, kamu ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin sağlanması, güçlendirilmesi, sivil toplum kuruluşlarının etkinliğinin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi, sektörde dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması amacıyla oluşturulan istişari bir kuruldur. Sivil Toplum İstişare Kurulu İçişleri Bakanı’nın başkanlığında ilgili Bakan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü, üniversite temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşur. Gerektiğinde gündemle ilgili diğer kurum ve kuruluş temsilcileri de toplantıya çağrılabilir. Kurul İçişleri Bakanının uygun gördüğü zamanlarda, Sayın Bakan tarafından belirlenen gündemle toplanır.”
HATAY’DA İDARİ TEMSİLCİLİĞİMİZİ AÇTIK VE ÇOK SAYIDA FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
“GöçDer Hatay İl Temsilciliği olarak faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşumuzun Hatay Antakya merkezde temsilciliğini açtık. Gerçekleştirdiğimiz bazı çalışmalar ise şunlardır; sosyal uyum, çocuk koruma, kadınların sosyal ve ekonomik yapısının güçlendirilmesi, dezavantajlı çocuk, kadın, engelli ve yaşlı bireylere sosyal hizmet, göçmen hukuku, sosyal politika ve göç stratejileri, yerel yönetimlerin göç politikaları, travma sonrası topluma adaptasyon, akran kaynaşması, Türkçe öğrenimi, birlikte yaşam pratikleri, yerli ve göçmenlerin bir arada olduğu yaşam alanları oluşturma bilinci noktasında her türlü aktivite ilgi ve faaliyet alanımızdır.”
PANDEMİ SOSYAL UYUMU ZORLAŞTIRDI AMA YENİ YOLLAR KEŞFEDİYORUZ
“Halen genel merkezimizin yürüttüğü Robotik kodlama atölyemiz, çocuklar için satranç, resim, fotoğrafçılık, kişisel gelişim kurslarımız ve kitap kafe projemiz devam ediyor. Hatay’da ise devam eden ‘Umut İçin Örgü’ projemizi kendi imkânlarımızla 20 göçmen, 6 yerli kadın ile başlattık. Şuan eğitim aşamasındayız. Temsilciliğimizin alt yapısını tamamladıkça ve Covid pandemi süreci normale evrildikçe faaliyetlerimiz daha çok hızlanacak. Takdir edersiniz ki sosyal uyum odaklı çalışmalar ekseriyetle insanların yüz yüze veya karşılıklı iletişim gerektiren faaliyetlerden oluşuyor. Bu sebeple pandemi kısıtlamaları en çok sosyal uyum çalışmalarını sekteye uğrattı. Elbette tüm zorluklara rağmen hayat devam ediyor ve bizlerde yeni normale göre tüm proje ve faaliyetlerimizi yeniden yapılandırırken, mevcut durumu göz önünde tutarak yeni yollar keşfetmeye devam ediyoruz. Yakında uzaktan eğitim yöntemi ile bir satranç kursu açacağız ve yine internet üzerinden ödüllü satranç turnuvası düzenlemeyi planlıyoruz.” Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.