ÖNLEM ALINMAZSA HATAY’DA SALGIN KAPIDA!

ÖNLEM ALINMAZSA HATAY’DA SALGIN KAPIDA!

6 Şubat depreminde büyük yara alan Hatay’da şimdi de haşere istilası, depremzedelere zor günler geçirtiyor.
Vatandaşlar, haşere üreme alanının artması ile endişeye kapılarak, “Salgın hastalık kapımıza dayandı” diyerek endişelerini dile getirdiler.
Hatay’da yerleşim alanlarında oluşan yıkım ve havaların ısınmasıyla birlikte haşere üreme alanı sayısının 120 binlerden 1 milyona ulaştığı bildirildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, vatandaşlardan gelen şikâyet ve talep üzerine ilaçlama çalışmalarını haftanın 7 günü 24 saat sürdürdüklerini bildirdi.
TESPİT EDİLEN ÜREME ALANI SAYISI 120 BİN’DEN 1 MİLYONA ULAŞTI
Geçen yıllarda mevcut 120 bin üreme alanının tespit edildiğini, bu bölgelerde sineklerin ve haşerelerin üremesini engellemek için şubat ayından itibaren sıvı ve granül ilaçlama yaptıklarını hatırlatan Başkan Kilisli, deprem sonrası bu 120 bin noktanın 1 milyonun üzerine çıktığını vurguladı.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Vatandaşlar ise yöneticilerin haşereye karşı çözüm bulamalalarına tepki göstererek, “Tek kelime ile sahipsiz Hatay. Rutin hizmetleri dahi beceremez duruma geldiler. Sivrisinekten, böcekten ne oturabiliyoruz, ne de sokakta yürüyebiliyoruz. Şehrin her tarafı istila altında. Küçük çocuklarımızın yüzleri haşereden delik deşik olmuş durumda, korkarız ki, yarın salgın bir hastalığa yakalandığımıza yine başbaşa kalacağız” görüşlerini savundular.
Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Hatay Tabip Odası da uyarı da bulunarak, yetkilileri salgın riskine karşı tedbir almaya çağırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.