Meşale Gazetesi

TÜRK KIZILAY İYİLİK HAREKETİNE DEVAM EDİYOR!

TÜRK KIZILAY İYİLİK HAREKETİNE DEVAM EDİYOR!

Kızılay Hatay, Altınözü, Antakya ve Kırıkhan Şubeleriyle birlikte düzenlediği etkinlikte sınır ötesindeki yetim çocukları güldürdü. Bağışçılardan şartlı bağıl olarak gelen ikramlık çikolata, bin 500 adet müşebbek tatlısı ve 100 adet gıda kolisi sınır ötesinde zor şartlarda yaşayan insanlara teslim edildi. Türk Kızılay Altınözü Temsilcisi Hüseyin Gülseren, İdlib’te zor şartlar altında yaşayan çocukların yüzünü güldürdüklerini ifade ederek bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜK

Gazetemize yaptığı açıklamada, Kızılay’ın dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmaya devam edeceğini ifade Gülseren, “Altınözü Kızılay olarak, merkezi şubemiz, Kırıkhan ve Antakya şubelerimizle birlikte Suriye’nin İdlib kentinde yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi insanlara çikolata, tatlı ve yardım kolisi dağıttık. Sınır ötesindeki çocukların yüzünü güldürdük. Bağışta bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GEÇEN SENE 43 MİLYON 476 BİN 25 KİŞİYE ULAŞTIK

Kızılay’ın geride bıraktığımız yıl içerisinde önemli faaliyetlere imza attığını dile getiren Gülseren, “İyilik ve merhamet çınarımızın Kızılay, 2022 yılında 43 milyon 476 bin 25 kişiye ulaştı. Bunun 32 milyon 518 bin 500’ü yurt içinde. 10 milyon 957 bin 525’i ise yurt dışında oldu. Bunlar insani yardım faaliyetlerimiz sağlık ve eğitim yardımlarımız geçimlik kaynaklarla ilgili yardımlarımız kan hizmetleri konusundaki yardımlarımızdan oluşuyor. Geçen yıl 2 milyon 985 bin 687 bağışçımızdan nakdi ve kan bağışı olarak aldık. Bunun için 2022 yılında 11 milyar 482 milyon 686 bin 241 lira kaynak kullandık. Türkiye genelinde15 bin 530 Kızılay çalışanı, 239 bin 128’i gönüllü olmak üzere yaklaşık 254 bin 658 insan gücüyle bu önemli işlere imza attık” dedi.

İYİLİK HAREKETİ ALTINÖZÜ’NDE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Altınözü’nde yürütülen çalışmalara hakkında da bilgi veren Gülseren, “Kızılay Altınözü olarak ilçemizde de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak gönüllerine dokunduk. Yeni yılda da gerek yardımlarımız, gerek sosyal sorumluluk projelerimiz gerekse de kan bağışı kampanyalarımızla iyilik hareketimizi sürdüremeye devam ediyoruz” sözlerini kullandı.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.