TZOB’DAN ÇAĞRI: ‘TOPRAĞIMIZI GELECEK NESİLLERE BIRAKALIM’

TZOB’DAN ÇAĞRI: ‘TOPRAĞIMIZI GELECEK NESİLLERE BIRAKALIM’

Toprak Bayramı dolayısıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı bir açıklama yaptı. Bayraktar, “Topraklarımızı korumak gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli armağandır” diyerek toprağın önemine vurgu yaptı. Binlerce yılda oluşan toprağın sadece çiftçiler için değil tüm insanlık için değerli bir hazine olduğunu belirten Bayraktar, herkesin toprağı korumak için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
Bayraktar, toprak üzerindeki baskıların arttığını, özellikle nüfus artışı, yanlış kullanım ve bilinçsiz sanayileşme gibi etkenlerin toprağın yaşamsal önemini tehdit ettiğini dile getirdi. Ülkemizin tarım arazilerinin azaldığını ve genç nüfusun kırsaldan uzaklaştığını belirten Bayraktar, son 20 yılda 2,6 milyon hektar tarım arazisi kaybına dikkat çekti. Özellikle Konya, Ankara, Şanlıurfa ve Sivas gibi illerde tarım arazilerinin önemli ölçüde azaldığını vurgulayan Bayraktar, bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
Son olarak, atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve tarım arazilerinin korunması için yapılan çalışmalara değinen Bayraktar, bu çabaların önemini vurgulayarak 2019’dan 2023’e kadar işlenen tarım alanlarının arttığını belirtti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.