YAYMAN: “YÜZYILIN AFETİNİN ADI HATAY DEPREMİ OLSUN”

YAYMAN: “YÜZYILIN AFETİNİN ADI HATAY DEPREMİ OLSUN”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de söz aldığı konuşmasında en büyük hasarı Hatay’a veren yüzyılın afetinden dolayı depremin adının Hatay Depremi olması teklifini yineledi.

Hatay’da 50 binin üzerinde can kaybına ve yüzbinlerce yapı kaybına neden olan depremin yaralarının çok büyük olduğunu kaydeden Milletvekili Yayman, devletin tüm imkanlarıyla sahada olmasına rağmen hala tüm binaların yıkılamadığını belirtti. Milletvekili Yayman, İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in önerisi hakkında kürsüde yaptığı konuşmada; “Ben burada söz alırken milletvekili kimliğimle değil depremzede kimliğimle konuşmak istiyorum. 11 vilayetimizi ve 15 milyon insanımızı etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bu depremde 11 yakınını kaybeden bir kardeşiniz olarak bunun bir deprem değil bir kıyamet olduğunu belirtmek isterim. Adı her ne kadar Pazarcık Kahramanmaraş depremi olsa da en büyük hasarı Hatay’da vermiştir. Bu depremin adının Hatay depremi olması teklifini veriyoruz. Çok büyük bir yıkım yaşadık. 25 bin canımızı kaybettik. Toplam 52 bin canın yarısı Hatay’dadır. Milletvekilimiz bu teklifi verdiğinde Haziran ayıydı. O günden bugüne kadar Hatay’da çok fazla iş yapıldı. Cumhur İttifakı olarak başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımız Hatay’da bulunmuşlardır. Bugün itibariyle çadırlarda yaşayan hiçbir vatandaşımız kalmamıştır. Hatay’daki toplam yapı stoğunun miktarı 362 bindir. 100 bini depremde yıkılmış, ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken binalardır. Hatay’da 220 bin konut yapacağız. 30 bini Ocak ayında teslim edilecek. Tabiki bizim depremle mücadele etmemizin yegane yolu kalıcı konutların bir an önce yapılması ve vatandaşlarımızın da kalıcı konutlara geçmesidir. Bununla ilgili hem Cumhurbaşkanımız hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız tüm talimatları vermiştir. Hatay’da o kadar büyük bir yıkım yaşadık ki henüz tüm binaların yıkımını dahi tamamlayamadık. Devletimizin tüm imkanları Hatay’da seferber edilmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.