TÜRK KIZILAY’I KURBAN BAYRAMINDA SURİYE’DEYDİ

TÜRK KIZILAY’I KURBAN BAYRAMINDA SURİYE’DEYDİ

Kurban Bayramı münasebetiyle Türk Kızılay’ı İskenderun şubesi olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Recep Sivri “3 bin kişiye 12 bin parça kıyafet dağıtımı yaptık, bayramlıklarını verdik. Onun yanı sıra kurban bağışlarını aldık, 94 adet kurban bağışı geldi. bu kurban bağışlarını yurt içi ve yurt dışı olarak dağıttık. Kurban bağışı geçen yıl 84 kişiydi, bu sene 94 kişi oldu. Hayırseverlerin bize teveccühü artarak devam etmektedir. Gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine göndermekteyiz” dedi.

Türk Kızılay’ı Ankara Şube Başkanı Mehmet Sılay ile beraber Suriye İdlib’de görevli olduklarını aktaran Recep Sivri “Oraya giderek kurbanları kesip, etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttık. 15 Temmuz’dan dolayı program yapmıştık vilayet tarafından Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi olarak yukarıda kavurmalar hazırlandı. 15 Temmuz gecesi yapılacak programda sahilde Atatürk anıt alanında 3 bin kişiye kavurma ve ayran dağıtacağız” diye konuştu.  

Türk Kızılay Ankara Şube Başkanı Mehmet Silay Suriye’nin İdlib kırsalında yardım bekleyen insanlara yardıma gittiklerini belirterek “On iki yıldan beri devam eden bu kirli savaş bitinceye kadar bu yardımlarımız devam edecektir. Biz onlara yalnız balık vermiyoruz, balık tutmayı da öğretiyoruz. Bir tek hediyemizi, gıdamızı verip dönmüyoruz, oralarda geniş ekim alanları, tarlalar var, sanayi muhiti var, mesela Azez de fakülte var. Kızılay olarak biz bunlarla yakinen ilgileniyoruz ve inşallah ümit ediyoruz ki, bu İdlib’deki kardeşlerimizin bize karşı büyük muhabbetleri olduğunu ifade edeyim, savaşın bir an evvel bitmesini Allahtan diliyorum” şeklinde konuştu.  Türk Kızılay Suriye İnsani Yardım Ülke Alan Koordinatörü Fatih Kökcan, Türk Kızılay Suriye İnsani Yardım Koordinatörlüğü Abdullah Doğukan Dönmez, Türk Kızılay İstanbul Bahçelievler Şube Başkanı Sadullah Hazar, Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Burak Kelemençe, Türk Kızılay Ankara Şube Başkanı Mehmet Silay, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Orhan Us ve Türk Kızılay Marmara Adalar (Balıkesir) Koordinatörü Murat Ünlü ile birlikte, Suriye’nin İdlip bölgesinde görev yaptı.

Türk Kızılay’ı tarafından inşa edilen yerleşke ziyaret edildi. El Ömer Faruk Yetimhanesinde bulunan çocukları oyuncaklar ve hediyelerle sevindirildi. Daha sonra bağışçılar tarafından bağışlanan kurbanlar kesildi, paketlendi ve kamp alanında dağıtımını gerçekleştirildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.