Meşale Gazetesi

YAPILANDIRMADA SON ÖDEME TARİHİ 28 ŞUBAT 2019

YAPILANDIRMADA SON ÖDEME TARİHİ 28 ŞUBAT 2019

YAPILANDIRMADA SON ÖDEME TARİHİ 28 ŞUBAT 2019

Hatay Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmuş olmakla birlikte ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek veya eksik ödeyerek yapılandırma kapsamından çıkanlara yeniden bir ödeme fırsatı getirildiğini belirterek konu hakkında bilgilendirmede bulundu.


İl Müdürü Bal yaptığı açıklamada, 7143 sayılı Kanuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ’na olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edeceğini belirtti.
İl Müdürü Bal, yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenememiş taksit/peşin ödeme tutarlarının geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebileceği bilgisini verdi.
Ayrıca; Genel Sağlık Sigortası kapsamında olup 30 Nisan 2018 tarihi öncesi prim borçlarının da gecikme zammı/cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat ayı sonuna kadar ödenebileceğini belirtti.
7143 sayılı yapılandırmaya başvurmuş ancak çeşitli nedenler ile peşin veya taksitler halinde ödemesi gereken tutarları zamanında ödeyemeyenlere ikinci bir şans verildiğini kaydeden İl Müdürü Bal, 7143 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılandırma talebinde bulunmuş olanların ödeme planları bankalarda görüntülenmekte olup; başvuruda bulunduğu halde ödeme planları görünmeyenlerin bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat etmeleri gerekmektedir, dedi.
İl Müdürü Bal, 7143 sayılı yasanın getirdiği kolaylık ve ödeme avantajların devam etmesi açısından son ödeme tarihi olan “28 Şubat 2019” tarihinin geçirilmemesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.