YATACAK YERİMİZ KALMADI

Artan nüfus ve mezarlığın küçüklüğü, mezarın ücretli satılması derken Antakya Asi mezarlığında cenazelerin gömüleceği toprak kalmadı.

YATACAK YERİMİZ KALMADI

Artan nüfus ve mezarlığın küçüklüğü, mezarın ücretli satılması derken Antakya Asi mezarlığında cenazelerin gömüleceği toprak kalmadı. Vatandaşlar “Yatacak yerimiz yok” sözünün Antakya için gerçeğe dönüştüğünü ifade ederken, cenazeler için yeni mezarlık yeri istiyor.


Büyükşehir Belediyesi hizmeti kapsamında olan Asri mezarlıkta “Aile Mezarlığı” dışında kalan yerler gittikçe azalırken, vatandaşlar yetkililerden yeni mezarlık yeri istemeye başladı. Yeni Asri mezarlık olarak ayrılan mezarlık bölgesinde de yerler parsellenirken, vatandaşların gömüleceği yerler git gide azalmaya başladı. Aile Mezarlıklarının artmasıyla birlikte mezar alamayacak gücü olan vatandaşların gömüleceği yer kalmadığı, gözlere çarparken Antakya’nın tepeden bakıldğında en çok yeşil alanı olan mezarlıkta ileride vatandaşların gömüleceği alan kalmayacak.
Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçtikten sonra, kontrolü ve temizliği artan mezarlık kompleksine güvenlik bile tahsil ediliyor. Büyükşehir’in ölülere saygı olarak büyük bir titizlikle üzerinde durduğu Asri mezarlıkta özel mezarlık alanlarının artması ve ücret karşılığı toprak ayrılmasıyla birlikte vatandaşlar “Gücü olmayanın gömülecek yeri yok mu?” diyerek isyan etti.
İki ana girişi bulunan asri mezarlıktaki yer sıkıntısı, cenazelere gelenlerin dikkatini çekerken, yaklaşık 43 mezarlık alanı bulunan yeni asri mezarlığınında gelecek 5 yıl içinde büyük sıkıntı yaşatacağını ve cenazeleri gömmeye yetmeyeceği düşünülüyor.
PARASI OLAN RAHATÇA ÖLEBİLİR
Para karşılığı mezarlıktan toprak ayırmak artık Türkiye’nin adeta ölüm modası haline gelirken vatandaşlar parası olan rahatça ölebilir şeklinde konuştu. Vatandaşlar; “ her cenazeye geldiğimizde aklımıza bizi nereye gömecekler sorusu geliyor. Artık asri mezarlıklar bize yetmiyor. Gelecekte bununla ilgili büyük sıkıntılar yaşayacağız. Büyükşehir belediyesinden yeni mezarlık alanı istiyoruz. Bu taleplerimizi görmemezlikten gelmesinler. Parası olan rahatça gömülecek bir yer bulabiliyor. Sıradan vatandaşında böyle bir hakkı olmalı. Artık ecelin gelmesi öncelik değil, ücretin ödenmesi öncelik haline geldi. Bu konuda tekrar yetkilileri göreve çağırıyoruz” diyerek mezarlık kompleksi isteğinde bulundular.
FOTO-HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.