İSKENDERUN’DA ÇİFTÇİ SAFRANLA TANIŞTI

İSKENDERUN’DA ÇİFTÇİ SAFRANLA TANIŞTI

İskenderun ilçesinde ekonomik değeri ve kullanım alanının geniş olmasından dolayı önemli bir bitki olan safran, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün girişimleriyle hazırlanan projeyle kapsamında ilk kez toprakla buluşturuldu.

İskenderun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akçay ve Akarca mahallerinde ‘İskenderun’da Safran’ adını verdikleri projeyle, çiftçilerin yeni gelir kaynağı haline getiriliyor. İskenderun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Uğurlu, projenin her bir çiftçi için 300’er metrekarelik alanlarda safran dikimi gerçekleştirdiğini belirterek, “Safran çok kıymetli bir bitki olduğundan gıda, baharat endüstrisinde, modern tıpta, kozmetik ve boya endüstrisi gibi alanlarda geniş bir kullanıma sahip” dedi. Projenin uygulanabilirliği görüldükçe daha geniş çiftçi kesimi tarafından tercih edileceğini ifade eden Müdür Sinan Uğurlu, “Safranın geri dönüşümü görüldükçe tercih edilecek en önemli bitki olacağına inanıyoruz. Safranın alternatif bir ürün olabileceğini düşünüyoruz. Safran hasadı kasım ayı içerisinde gerçekleşecek. İlk safran çiçeklerinin görülmeye de başlandı” diye konuştu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.