YAYLADAĞI BAŞKAN YALÇIN’LA GÜZELLEŞİYOR

YAYLADAĞI BAŞKAN YALÇIN’LA GÜZELLEŞİYOR

Yaptığı birbirinden başarılı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam eden Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı ilçesini hayatın her alanında hak ettiği yere taşımak için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını ifade etti.Yayladağı Kadın Kooperatifi hizmet binasının açılışının iki hafta sonra gerçekleşeceğini belirten Yayladağı Belediye Başkanı Yalçın, girişimci ev hanımları ile bir araya gelerek kurduklarını kooperatifle kısa zamanda geniş kitlelere ulaştıklarını aktardı.

KADINLAR AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR
Yayladağı yöresine özgü kurutulmuş meyve ve sebze, çilek pestili, reçel, tuzlu yoğurt, süs eşyaları, mozaik kaplama gibi birçok ürünün satışıyla ilçedeki ev kadınların para kazanmasına aracı olduklarını belirten Yayladağı Kadın Kooperatif Başkanı Damla Yalçın, 50 kadına istihdam kapısı açtıklarına söyleyerek, hedef kitlenin 200 kadına istihdam sağlamak olduğunu aktardı.

İLÇEDE CİDDİ BİR İSTİHDAM ALANI OLUŞTURDU
Çilek ve mantar üretiminin 4 mevsime yayılması için soğuk hava deposu, kurutma tesisi ve çok çeşitli yardımlarda bulunarak çiftçilerin bilinçlenmesi için eğitim kampanyaları başlatan ve vatandaşlardan takdir toplayan Başkan Yalçın, Yayladağı’nın son dönemlerdeki altın değerindeki ürünü olan mantarın binlerce kişinin geçim kaynağı olduğunu belirtti. Başkan Yalçın, hem Türkiye piyasasına hem de komşu ülkelere satışların olduğunu söyledi. Yayladağı çileğinin de aynı zamanda ilçede ciddi bir istihdam alanı oluşturduğunu belirten Başkan Yalçın, bu sayının gün geçtikçe artarak devam ettiğini aktardı.


Hükümet Konağının yıkımına başlandığını ve yerine Kent Meydanı yapılacağını söyleyen Başkan Yalçın, “Alanların vatandaşların kullanımına uygun değerlendirilmesine özen göstererek hareket ediyoruz. Devrent Mesire Alanında yaptığımız gibi ağaçlara dokunmadan alanları değerlendirmek önceliğimiz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.