YAYMAN, “ANTAKYA’DA AKŞAMLARI IŞIĞI YANAN TEK BİR EV YOK”

YAYMAN, “ANTAKYA’DA AKŞAMLARI IŞIĞI YANAN TEK BİR EV YOK”

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bir televizyon kanalında Hatay’ın durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yayman: “Bu çok bir acı felaket. Ben deprem demiyorum. Bu bir kıyamet senaryosu. Bir şehir düşünün ki Depremden sonra Antakya’da akşamları ışığı yanan tek bir ev yok.”dedi.

SADECE HATAY’DA 22 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

TBBM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili ve 28. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman: “Öncelikle yarın bayram şimdiden vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Türkiye buruk bir bayrama giriyor. İnşallah en kısa zamanda bu yaraları birlikte sararız ve şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırırız. Bu çok bir acı felaket. Ben deprem demiyorum. Bu bir kıyamet senaryosu. Bir şehir düşünün ki Depremden sonra Antakya’da akşamları ışığı yanan tek bir ev yok. Bir şehir tamamen yok oldu yıkıldı. Şehrin hafızası yok oldu. Şehrin umudu yok oldu. İnsanlar hayatını kaybetti bu çok büyük bir acı. Allah Milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Çok zor bir şey yani tarifi imkansız duygular yaşadık yaşamaya devam ediyoruz. Bir şehir yas halinde. Deprem bölgesi yas halinde. Sadece Hatay’da 22 bin insan hayatını kaybetti.

TALEPLERİNİ TAKİP EDİYORUZ

Bir söz vardır Ateş düştüğü yeri yakar diye. Bu sefer tersi oldu.  6 Şubat depremlerinden Ateş 85 milyonun kalbine düştü. Bugün 74. Gün Hatay’da yaraları sarmaya çalışıyoruz. Sorun çok. Hatay’daki insanların talebi biran önce konteynerlere geçmek, çok sıcak olduğu için buralara klima takılması ve kalıcı konutların biran önce yapılması. Biz de elimizden geldiğince bunları takip ediyoruz. Tabi ki eksikler var ama şunu söylemek istiyorum bunu kimse mazeret olarak algılamasın. Hatay’da bir felaket yaşandığında Gaziantep gelirdi. Diğer iller içinde çevre iller gelirdi. Ama felaketin 10 ilde yaşanması yaraların sarılması noktasında sorunlara yol açtı.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.