YENİŞEHİR GÖLÜ GÖZ KAMAŞTIRIYOR!

YENİŞEHİR GÖLÜ GÖZ KAMAŞTIRIYOR!

Reyhanlı ilçesinin gözde yerlerinden biri olan Yenişehir Gölü, ilgili birimlerin titiz çalışması sonucunda göz kamaştırıyor.Yenişehir Gölü Işıl ışıl görüntüsü ve peyzaj düzenlemesi ile bölge sakinlerinin beğenesini toplamaya devam ediyor. Sessiz ve sakin bir ortamda vakit geçirmek isteyenlerin ilk adresi olan göl, vatandaşların ilk tercihi oluyor.Özelikle hafta sonları ve akşam saatleri yoğunluğun arttığını belirten vatandaşlar, “Değişiklik oluyor. Biraz temiz hava almış oluyoruz. Bu nedenle de göle gelmeyi tercih ediyoruz. Hem çocukların oynayacağı hem de bizlerin vakit geçireceği çok alan var. Yaşadığımız felaketten sonra böyle değişik yerler daha çok ilgimizi çekmeye başladı. Ayrıca deprem felaketinden sonra zaten zaman geçirecek alanlar arar olduk. Öte yandan şehir merkezinde kimse kalmayınca yurttaşlar çevre ilçelere dağıldı. Kısacası bize böyle ortamlar çok beğeniliyor” dediler.

Yenişehir Gölü, Reyhanlı’nın güneyinde Suriye sınırında yer aldığını aktaran vatandaşlar, “Köprüsüyle, sandallarıyla, çevresindeki okaliptüs, çınar ve selvi ağaçlarıyla bir şelale görünümünde inen sularıyla ilçemize kazandırılmış bir sayfiye yeridir. Yenişehir neredeyse 60 yıla yakın bir süredir, sade mimari özellikler taşıyan ve lokantalarıyla, çay bahçeleriyle, gölün alt kenarındaki tarihi değirmeni ve hala işlemekte olan su kanalıyla, göl üzerine kurulan asma köprüsüyle, kavurucu Hatay sıcaklarını unutturmaya talip, çöl ikliminin dikenli tellerle ayırdığı sınır ilçemizde adeta cennetten bir köşedir. Yenişehir Gölü Reyhanlı’nın Antakya girişinde yer almaktadır. Reyhanlı merkeze uzaklığı 4 kilometredir. Gölün yüzölçümü 20 dönüm, maksimum derinliği 8 metredir. Yeraltı suyu ile beslenir. Göl yapay bir göldür” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.