BAŞHEKİM SÖNMEZ SERTİFİKALARI DAĞITTI

BAŞHEKİM SÖNMEZ SERTİFİKALARI DAĞITTI

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez, hastane bünyesinde verilen eğitimler ile 16 Ebe ve 5 Hemşireye sertifikalarını dağıttı.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen 3 günlük NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) eğitiminde 16 Ebe ve 5 Hemşire sağlık çalışanı eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programı olarak biliniyor.

Temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedefleniyor. Yurt çapında doğum eyleminde görev alan tüm sağlık personelinin standart bir neonatal resüsitasyon eğitimi alması ve bu bilgi, becerileri belirli aralıklarla yenilemesi, eğitim yapılan illerde gerçekleştirilen hastane ziyaretleri ile doğumhane koşullarının yerinde görülerek saptanan sorunlar için kuruma özel çözümlerin kurum yetkilileri ile birlikte üretilmesi ve çalışma koşullarının verilen eğitimle paralel duruma getirilmesi, tüm bu çalışmalar neticesinde Türkiye’nin her köşesinde doğan çocuklara gerektiğinde aynı nitelikte resüsitasyon yapılmasının sağlanması amaçlanıyor.

BAŞHEKİM SÖNMEZ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı İlhami Sönmez, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez ve Hastane Yönetimi sertifika programına katılarak sertifika almaya hak kazanan sağlık çalışanlarına sertifikalarını teslim ederek tebrik etti. Bu eğitimde emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür edilerek eğitim programı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.