YEŞİLDAL: DEVLET TÜM İMKANLARIYLA VATANDAŞIN EMRİNDE!

YEŞİLDAL: DEVLET TÜM İMKANLARIYLA VATANDAŞIN EMRİNDE!

Antakya Atatürk ve Defne ilçesi Gündüz caddesinde yürütülen çalışmalara şahit olan vatandaşlar Hükümet ilgili birimlerine teşekkür ettiler.

Yerinde dönüşüm yanı sıra rezerv alanda yapılan çalışmaların biraz daha hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar, “Bu konuda Bakanlığa güveniyoruz. Antakya için ciddi bir çalışma içinde olduklarını görüyoruz. Sonuna kadar da destekliyoruz. Sadece biraz daha tempo istiyoruz” dediler. İmar çalışmaları kapsamında 3 bin 500’ü Atatürk caddesinde olmak üzere 5000 konut ile 600 işyerinin çalışmaları devam ederken özellikle Atatürk Caddesi için ses yükselten vatandaşlar zeminin sağlıklı olup olmadığı yönünde ki tartışmalara bir açıklama ile son verilmesini istediler. AK Partili Milletvekili Âdem Yeşildal ise, “Şehrimizi en kısa sürede sağlam temeller üzerine inşa ederek vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturacağız. Devletimiz tüm imkanları vatandaşlarımızın emrindedir. Şehrimizi el birliği ile imar edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün gücümüzler Hatay için çalışıyoruz” dedi.

BİRLİKTE ÇALIŞALIM TALEBİ

Vatandaşlar ise, “Hükümet yetkililerinden halkı bilgilendirmelerini, bu yolla belirsizlikleri gidermelerini ve karşılıklı güven ortamı tesis etmelerini bekliyoruz. Çok mu zor? Ortada plan ve alt detayları-plan notları yok, halka açıklanmış bir plan da yok ama özel bazı bölgesel planların mevcut olduğu anlaşılıyor. Zemin etütleri, mikro bölgeleme, deprem sonrası fay haritası değişiklikleri çıkarıldı mı? Üniversiteler fay hareketleri ve güncel fay bilgileriyle ilgili TÜBİTAK’a birtakım çalışmalar sundu, ama çalışma sonuçları açıklanmıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hatay’ın farklı yerlerinde 5 bin konut ve işyeri için temeller atıldı. Örneğin; Antakya’nın en gözde yeri olan Atatürk Caddesi’nde 3.500 konutluk binaların temeli atıldı. Zemin sıvılaşmasının olduğu, yapılaşmaya müsaade edilmeyecek denilen Asi Nehri kenarına temel atılıyor, ikinci sıra evler yapılacak. Yeni afetlere davetiye mi çıkarılıyor? Hatay halkı plansız iş yapılmamasını, bilimsel esaslara yasalara uygun planların tüm detaylarıyla profesyoneller tarafından acilen hazırlanıp, şeffaf biçimde açıklanmasını, şehrin kaderi üzerinde söz sahibi olmayı istiyor ve bekliyor. Hükümeti, muhalefeti, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, belediyeleri ve diğer tüm bileşenleri; ötekileştirmeden ve samimi olarak Antakya-Hatay’ımız için birlikte çalışmaya ve hizmet sunmaya davet ediyoruz” dendi.

ATILAN TEMELLERDE SONA GELİNMEK ÜZERE

Yaşanan iki büyük depremin ardından hasarlar alan Uzun Çarşı’da kısım kısım yerler zarar gördü. İş yerleri yıkılan ya da hasar gören esnafların yeniden iş başı yapabilmeleri adına çalışmalar devam ediyor. Depremden sonra uzun bir süre sessizliğe bürünen çarşının bazı kısımlarında ayağa kalkabilmek adına başlatılan çalışmalarda sonra gelinmek üzere. Çalışmada sona gelindiğini gören vatandaşlar: “Böyle çalışmalar görmek bizi çok mutlu ediyor. Çünkü depremden sonra uzun bir süre buraları sessizlik kaplamıştı fakat şimdi yavaş yavaş hareketlenmeye başlandı. Her şey eskisine dönüyor. Biz vatandaşlar olarak Uzun Çarşımızın yıkılmasını istemiyoruz zaten. Şehrimizden geriye kalan tek anımız burası. Buraya baktıkça anılarımız aklımıza geliyor. Hataylı olan herkesin burada birçok anısı vardır. O yüzden yıkılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yıkılmaması adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi neredeyse bitmek üzere. İnşallah en kısa zamanda bitecek ve yeniden eskisi gibi olacak buralar” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.