“31 MART’TA HATAY’IN TALİHSİZLİĞİ SON BULACAK”

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, gazetecilerle bir araya gelerek, kendisine yöneltilen sorunları yanıtladı.

“31 MART’TA HATAY’IN TALİHSİZLİĞİ SON BULACAK”

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, gazetecilerle bir araya gelerek, kendisine yöneltilen sorunları yanıtladı. Basın toplantısında açıklama yapan Güler, 31 Mart seçimlerinin Hatay’ın belediyecilik anlamında talihinin değişeceği önemli bir seçim olduğunu söyledi. 2014 yılında büyükşehir olan 16 ilden birinin de Hatay olduğunu hatırlatan Güler, şunları söyledi : “Hatay, 2014 yılında büyükşehir yasası gereği büyükşehir kapsamında girdi ve büyükşehir oldu. Türkiye’de, bizimle birlikte 16 il, büyükşehir oldu. Burada büyükşehir yasası planlanırken, il özel idareleri ve belde belediyeleri kapanıp, tüm yetki ve sorumlulukları, ödenekleri ve garajlarında araç gereçleri ile birlikte büyükşehire devredilmişti. Yine ilçe belediyelerinin ödeneklerinin yüzde 40’ı yani yarıya yakını büyükşehire devredildi ve yetki alanları kısıtlandı. Baktığımızda Hatay hariç bizimle beraber büyükşehir olan 15 il, bir manada bir üst lige çıktı. Bu anlamda Hatay olarak ne yazık ki küme düştük. Hatay’ın bu talihsizliğini 31 Mart’ta milletimizle birlikte değiştirmek için çalışıyoruz.”dedi. Güler, yapılacak yerel seçimde cumhur ittifakının Hatay’dan zaferle çıkacağını dile getirerek, ilçelerde yapılacak ittifakın birkaç gün içinde netleşeceğini dile getirdi.15 İLÇEYE TOPLU KONUT YAPACAĞIZ

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler,Hatay’da bulunan 15 ilçeye Toki ile yapacakları anlaşmalar doğrultusunda toplu konut projeleri yapacaklarını ve evsiz yoksul vatandaşları konut sahibi yapacaklarını açıkladı.Başkan Adayı Güler,Antakya kurtuluş caddesinde bulunan Habib-i Neccar Cami ve çevresinde bulunan eski Antakya evlerini restore edilerek turizme kazandırılacağını ve Antakya uzun çarşı alt yapısının yeniden yapılarak sel sularından korunacağını ifade etti.

HADO PROJESİNİ BİZ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Hatay Büyükşehir Belediye’sinin HADO projesini yüzüne gözüne bulaştırdığını ve bu konuda diğer projelerde olduğu gibi başarısız olduğunu belirten Güler,HADO Gemisi sekiz aydır İskenderun limanında bekletiliyor bu gemiye her ay yüz bin dolar kira ödeniyor.Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin HADO için yolcu taşıma için ulaştırma ve alt yapı bakanlığına henüz başvuruda bulunulmadığı ortaya çıktığını anlatan Güler,geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden ulaştırma ve alt yapı bakanımıza Hado projesini valimiz Rahmi Doğan’ın önünde ben gündeme getirdim ve İskenderun ,Arsuz yolu üzerinde bulunan bir balıkçı barınağının HADO’ya tahsis edilmesini önerdim.Bu konuda bakanımızdan Hatay Büyükşehir’in bir talebi bulunmadığını öğrendik.Dolayısıyla Hado projesini ancak seçimlerden sonra tekrar gündeme gelebileceğini tahmin ediyorum dedi.

CAMI SİLAH İLE KIRDIĞIM YALANDIR

HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler’in Büyükşehir Belediye binasında bir camı silah kabzesi ile kırdığı şeklindeki iddialara cevap verdi.Kendisinin o dönemde belediye meclis üyesi ve daimi encümen üyesi olduğunu hatırlatan Güler,Belediye binası garaj girişinde bir kapının sadece başkan Savaş’a tahsis edildiğini ve buradan milletin seçtiği belediye meclis üyelerinin girişlerine izin verilmediği için güvenlik görevlileri ile arasında tartışma çıktığını ve bu esnada cama yumruk attığını anlatan Güler,millete ait olan belediye binasının bir girişi halkın seçtiği belediye meclis üyelerine nasıl yasaklanır.Meclis üyeliği yaptığım dönemde son meclis üyelik maaşımı almadım Lütfü Savaş’a camı yaptırması için maaşımı hibe ettim.Ben bu yasağı milletim adına protesto etmek için yumruk vurdum.Silah ile kırdığım şeklindeki iddia tamamen yalandır.Bu olayın kamera kayıtlarının bulunduğunu anlatan Güler ben silahı belime sadece 15 temmız hain darbe gecesinde belime koydum.Ben o gece de milletim ve devletimin bekası için darbecilere karşı sokaklardaydım.HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın o gece de nerede olduğunu bilen varmı ? meydanlarda yoktu şeklinde konuştu.
HABER FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.