CHP’Lİ VEKİLLER ÇİFTÇİNİN SESİ OLDU

CHP’Lİ VEKİLLER ÇİFTÇİNİN SESİ OLDU

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, pamuk eken çiftçileri ziyaret edip sorunlarını dinlerken, yine Hatay Milletvekili, çiftçi İsmet Tokdemir ise geçen yıl tonu 1900 TL olan gübrenin bu yıl 5000 TL’ye satıldığını belirtti ve üreticinin mahvolduğunu anlattı.

Pamuk çiftçisinin zararda olduğunu söyleyen CHP’li Vekil Güzelmansur, şöyle konuştu:“Pamuğun girdi maliyetleri 5 kat artarken, fiyatı sadece 2 kat arttı. 1 kg pamuk, 1 kg gübre ediyor. Peki, bunun mazotu, suyu, ilacı, elektriği neyle karşılanacak? Çiftçi zarar ediyor. Öyle iktidarın söylediği gibi, çiftçinin yüzü filan gülmüyor. Bu hesapla zaten kim nasıl gülsün?”

ÇİFTÇİ: “ÖLMÜŞÜK BİZ, ZOR DURUMDAYIZ!”

Girdi maliyetlerinin artışına bir çözüm bulunamaması durumda, seneye ürün ekecek çiftçi bulunamayacağının altını çizen Güzelmansur, “Artan maliyetlerden perişan olan çiftçi, ‘Ölmüşük biz, zor durumdayız’ diyor. Maliyet artışlarının bu şekilde devam etmesi durumunda, seneye pamuk gibi stratejik bir ürünü ekecek çiftçi bulamayız” dedi.

ZİRAAT BANKASI BORÇLARI ERTELENMELİ, FAİZLERİ SIFIRLANMALI

CHP’li Güzelmansur, çiftçiyi biraz olsun rahatlatmak için Ziraat Bankası’na olan borçlarının ertelenmesi ve faizlerinin sıfırlanması gerektiğini söyledi. Güzelmansur, “Bu konuyla ilgili hazırladığımız kanun teklifleri bir an önce Meclis gündemine alınmalı ve kabul edilmeli” dedi.

TOKDEMİR: GÜBRE % 300 ZAMLANDI

CHP’nin çiftçi kökenli Milletvekili İsmet Tokdemir de geçen yıl tonu 1900 lira olan gübrenin şu an neredeyse 10 bin liraya dayandığını öne sürdü. Milletvekili Tokdemir, “Eskiden çiftçilerimize gübre ve traktörü uygun koşullarda veren Zirai Donatım Kurumu vardı, fakat kapatıldı. Çiftçilerimiz, ‘Artık bu fiyatlarla gübre alamayız’ diyor. Çiftçi perişan, çiftçi tükendi, bitti! İktidardan ise ses yok!” Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.