İADE MASRAFI TÜKETİCİYE YANSITILMAYACAK

İADE MASRAFI TÜKETİCİYE YANSITILMAYACAK

Ticaret Bakanlığı, e-ticarette iade masraflarının tüketiciye yansıtılmasının 2026 yılına kadar ertelendiğini duyurdu.

Tüketiciler, cayma hakkını cezai şart ödemeksizin kullanmaya devam edebilecek. Bu düzenleme, tüketici mağduriyetini engellemek ve iç piyasanın dengesini korumak amacıyla yapıldı.

YENİ DÜZENLEME BİR YIL DAHA ERTELENDİ

REKLAM ALANI

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret sektöründe önemli bir düzenlemeyi bir yıl daha erteledi. Bakanlık, 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girmesi planlanan iade masraflarının tüketiciye yansıtılmasına ilişkin değişikliklerin 1 Ocak 2026’ya kadar ertelendiğini açıkladı. Bu kapsamda, tüketiciler cayma haklarını herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin kullanmaya devam edebilecekler.

TÜKETİCİ KORUMA HEDEFİ

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, elektronik ticaretin hızla büyüyen hacmi ve tüketici haklarının korunması adına düzenlemelerin titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Elektronik ticaretin, perakende ticaret içindeki payının her geçen yıl arttığı vurgulanırken, bu artışla birlikte tüketicilerin karşılaşabileceği olası mağduriyetleri önlemek amacıyla cayma hakkının devamlılığının sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

TÜKETİCİ MAĞDURİYETİNİ ENGELLEME AMACI

Bakanlık, erteleme kararıyla birlikte tüketicilerin kalitesiz ve güvensiz ürünlerle mağdur olmasını engellemek istediklerini belirtti. Ayrıca, yurt dışı kaynaklı ürünlerin piyasada yarattığı dengesizliklere ve haksız rekabete dikkat çekildi. Bakanlık, yerli satıcıların korunması ve tüketici haklarının gözetilmesi amacıyla düzenlemelere devam edileceğini ifade etti.

İÇ PİYASANIN KORUNMASI

Ticaret Bakanlığı, yerli pazar yerlerinin ve satıcıların haksız rekabete uğrama ihtimalini gözeterek, iç piyasanın korunmasına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini vurguladı. Bu düzenlemelerin, iç piyasada üretim ve istihdama katkı sağlayarak ekonomik refaha da olumlu etkiler yapması bekleniyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.