A MİLLİLER FIFA SIRALAMASINDA YÜKSELDİ

A MİLLİLER FIFA SIRALAMASINDA YÜKSELDİ

Türkiye Milli Futbol Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından Temmuz ayı dünya sıralamasında büyük bir yükseliş kaydetti. EURO 2024 performansıyla dikkat çeken milli takım, 16 basamak birden çıkarak 26. sıraya yerleşti. Bu yükseliş, FIFA sıralamalarının başladığı 1992 yılından bu yana yaşanan en büyük üçüncü artış oldu.

Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, Haziran 2017’den bu yana en iyi derecesini elde etti. Bin 533 puanla listeye giren milliler, UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakiplerinden Galler, İzlanda ve Karadağ’ı geride bırakarak güçlü bir konum elde etti.

FIFA’nın Temmuz ayı sıralamasında liderlik koltuğunu Copa America şampiyonu Arjantin sürdürürken, İspanya ve İngiltere EURO 2024’teki başarılarıyla üçüncü ve dördüncü sıralarda yer aldılar. Türkiye’nin gelecek sıralamadaki performansı ise 19 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.