FESTİVALDE EĞLENCE OLMAYACAK

FESTİVALDE EĞLENCE OLMAYACAK

Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar Yad Edilecek

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, tüm vatandaşları bugün gerçekleşecek olan 7. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne davet etti.

Altınözü’nde geleneksel hale gelen Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali, Şubat depremlerinin yol açtığı yaralar nedeniyle bu sene farklı bir şekilde gerçekleştirilecek. Toplam 11 ili etkileyen ve 50 bini aşkın insanın hayatına mal olan büyük felaket sonrasında festivalde her sene coşkuyla gerçekleştirilen eğlenceli etkinliklere bu sene yer verilmeyecek. 21 Ekim Cumartesi (Bugün)  günü Yenişehir Mahallesi Romanis Çiftliğinde saat 15.00’te temsili zeytin hasadı gerçekleştirilecek ve depremden etkilenen 11 ilimizin anısına fidan dikilecek. Saat 16.00’da ise Altınözü Belediyesi Düğün Salonu’nda deprem şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerin ruhuna atfen Mevlid-i Şerif okunacak.

Hem bu yıl festivale ara vermemek hem de deprem şehitlerini anmak maksadıyla birlik ve beraberlik ruhunu daha güçlü tutmak adına vatandaşları 21 Ekim Cumartesi (Bugün) günü yapılacak olan etkinliklere davet eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, festivale ilişkin yaptığı açıklamada “Gelişen ve her geçen gün daha da güzelleşen Altınözü’müzde bilindiği üzere her yıl sizlerin yoğun katılımları, büyük bir coşku ve heyecanla Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalimizi geleneksel olarak düzenlemekteydik.

Ancak 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz asrın felaketi olan depremde başta ilimiz Hatay olmak üzere 11 ilimizde 50 bini aşkın şehidimiz olup bu felaket hepimizi derinden yaralamıştır. Yaşanan deprem felaketinden dolayı bu yıl 21 Ekim Cumartesi günü (Bugün) yine sizlerin teveccühleriyle gerçekleştireceğimiz etkinliklerde programımızın içeriğinde değişikliklere gideceğiz. Yaşadığımız afetten dolayı 21 Ekim 2023 Cumartesi (Bugün)  günü gerçekleşecek programımızda Yenişehir Mahallesi Romanis Çiftliğinde saat 15.00’te Temsili Zeytin Hasadı, Depremden etkilenen 11 ilimizin anısına fidan dikimi ve saat 16.00’da Altınözü Belediyesi Düğün Salonunda deprem şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen hemşehrimiz Hafız Mehmet Bilir hocamızın teşrifleriyle Mevlid-i Şerif okunacaktır. Bu yıl hem festivalimize ara vermemek hem de deprem şehitlerimizi anmak maksadıyla programımızın içeriğinde değişiklikler yaparak bir arada olacağız.

Siz değerli halkımızı bu anlamlı günde birlik ve beraberlik ruhunu daha güçlü tutmak için 21 Ekim Cumartesi günü (Bugün) düzenlenecek etkinliklere davet ediyoruz” sözlerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.