AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE

Türk-İş’in Temmuz 2024 için yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin gıda harcamasını ifade eden ‘açlık sınırı’ 19 bin 234 lira olarak belirlendi. Bu tutar, asgari ücretin 2 bin 232 lira üzerinde ölçüldü. Araştırmaya göre, ‘yoksulluk sınırı’ ise 62 bin 652 lira olarak hesaplandı.

Araştırma, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliklerinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay düzenleniyor. Temmuz ayında Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması 19 bin 234 lira olarak hesaplandı. Bu, asgari ücretin 2 bin 232 lira üzerinde bir rakam.

Yoksulluk sınırı ise, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplamını kapsayarak 62 bin 652 lira olarak belirlendi. Ayrıca, bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 24 bin 901 lira olarak tespit edildi. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.