BAŞKAN YILMAZ’DAN ESNAFA MÜJDE!

TABELA VERGİLERİ VE İŞYERİ AÇMA RUHSATI HARÇ ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLÜYOR

BAŞKAN YILMAZ’DAN ESNAFA MÜJDE!

Antakya Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısında görüşülen Tabela Vergileri ve İş Yeri Açma Ruhsat Harçlarında indirim yapılması oy birliği ile kabul edilerek Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Antakya Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, HESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Antakya Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı ve Bakkallar, Manavlar Odası Başkanı Sabit Teksöz, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Antakya Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı, Antakya Belediye Başkan Yardımcıları Engin Sözer ve Abdullah Okur’un katılımları ile gerçekleştirilen toplantı neticesinde vergi ve harçlarda indirim yapılması konusunda karara varılmasının ardından söz konusu öneri Antakya Belediye Meclisi Ağustos Ayı olağan toplantısında görüşülerek, oy birliği ile kabul edilmesinin ardından plan bütçe komisyonuna aktarıldı. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ 2019 yılı plan bütçe tarifesinde bulunan tabela vergileri ve işyeri açma ruhsatlarının harçlarına yönelik birim fiyatlarının çok yüksek olmasına ilişkin esnafımızdan aldığımız şikâyetler üzerine değerli vekilimiz, esnaf temsilcilerimiz ile bir araya gelerek bu duruma bir çözüm bulmak istedik. Oda başkanlarımızın bu konuda sık sık yazılı ve şifai olarak bizlere iletmiş oldukları sıkıntılarını göz ardı etmemiz mümkün değil. Her zaman esnafın yanında olmaya yönelik verdiğimiz sözler doğrultusunda söz konusu birim fiyatlarını düşürerek esnafımızın üzerindeki bu külfeti hafifletmeye yönelik çalışmalarımızı başlattık.Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz toplantı neticesinde 2019 yılına ait plan bütçe tarifesinde indirime gidilmesi konusunda görüş birliğine vardık. Bu karar doğrultusunda esnaf temsilcilerimizden gelen teklifleri değerlendirerek, Antakya Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısında değerli meclis üyelerimizin kabulüne sunarak, taslağımızı meclisten oy birliği ile geçirmek sureti ile plan bütçe komisyonuna havale ettik. Plan Bütçe Komisyonunun gerekli çalışmaları yapması ve yasal onay sürecinin tamamlanması ile birlikte en kısa zamanda esnafımızı büyük oranda rahatlatacak olan birim fiyatlarının düşürülmesi kararını hayata geçirmiş olacağız.Şehrimizde hizmet veren esnafımızın sıkıntılarını her daim kendi sıkıntımız bildik. Esnafımızın yükünü hafifletmeyi kendimize borç bildik. Bu doğrultuda oy birliği ile karar alan Antakya Belediye Meclis üyelerimize ve katkılarından dolayı AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, HESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Antakya Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı ve Bakkallar, Manavlar Odası Başkanı Sabit Teksöz, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Antakya Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı’ya teşekkür ediyorum. Antakyamıza ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. ” HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.