AFAD’DAN HATAY’A EĞİTİM DESTEĞİ

AFAD’DAN HATAY’A EĞİTİM DESTEĞİ

Hatay, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar aldı ve depremzedeler için birçok konteyner kentten oluşan geçici yaşam merkezlerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor, ancak bu zorlu süreçte, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülen önemli bir eğitim girişimi, depremin etkilediği Hatay’daki miniklerin hayatına ışık tutuyor.
AFAD, İskenderun ve Antakya ilçelerinde bulunan 2 geçici yaşam merkezine, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik Kur’an kursları ve ana sınıfları kurarak, eğitim fırsatları sunacak. Bu kurslar, çocuklara sevgi, paylaşma, sorumluluk, doğruluk gibi önemli değerleri öğretecek ve vatan, bayrak gibi milli değerlerin vurgulanacağı eğitimler sunulması amaçlanıyor.
Bu adım, depremzede çocukların normal bir yaşamın parçası olma fırsatı sunarken, konteyner kentlerde yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Konteyner ana sınıflarının açılışı, hazırlıkların tamamlanmasıyla yakın bir tarihte gerçekleşecek. AFAD’ın çalışması, depremzedelerin hayatlarını normalleştirmek ve eğitimlerini sürdürebilmeleri için önemli bir adım olacak.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.