KULLANILMAYAN KÖY OKULLARI YENİDEN CANLANIYOR

KULLANILMAYAN KÖY OKULLARI YENİDEN CANLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Köy Yaşam Merkezleri” projesi kapsamında ilimiz Hatay’da da kullanılmayan köy okulları; anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüşerek aktif eğitim birimleri olarak yeniden hayat buluyor, köylerimize hayat veriyor.
Proje kapsamında Erzin Gökdere, Aşağıburnaz; Yayladağı Gürışık; Altınözü Akkamber mahallelerinde kullanılmayan atıl okul binaları Köy Yaşam Merkezleri’ne dönüştürülerek faaliyete geçti.Ayrıca Yayladağı Çayır ve Uluyol; Kırıkhan Arkıtça, Aktutan, Camuzkışlası Çatalyurt; Belen Şekere ve Müftüler mahallelerinde bulunan köy okulların dönüşümü de devam etmektedir.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “Yaşam merkezleri köylerin kalbi olacak.” sözlerini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, ilimizde de yürütülen, kullanılmayan binalarımızın işlevsellik kazanarak yeniden eğitim sistemine dâhil olmasını ve her kesimden insanımızın eğitime erişmesini sağlayan projenin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Çalışmalarımıza verdiği desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a ve projenin ilimizde uygulanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.