ALTINÖZÜ’NDE ZEYTİNYAĞI SEZONU BAŞLADI

ALTINÖZÜ’NDE ZEYTİNYAĞI SEZONU BAŞLADI

Türkiye’nin Zeytin Ve Zeytinyağı Üretiminde Önde Gelen Bölgelerinden Biri Olan Altınözü’nde Zeytinyağı Sezonu Başladı

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde önde gelen bölgelerinden biri olan Altınözü’nde zeytinyağı sezonu başladı. Bölgedeki Altınkaya Mahallesi başta olmak üzere, Altınözü’nün dört bir yanındaki zeytinliklerde hummalı bir hasat çalışması devam ediyor. Sonbaharın bereketiyle birlikte “vira bismillah” denilerek start verilen zeytin hasadı, Altınözü’nün verimli topraklarından sofralarımıza lezzet taşıyan zeytinyağlarının üretimi için kollar sıvandı.

Altınkaya Mahallesi’nde günler öncesinden hazırlıkları tamamlanan zeytinyağı fabrikaları, hasat edilen zeytinlerin işlenmesi için tam kapasite çalışmaya başladı. Özenle toplanan zeytinler, bu fabrikalarda geleneksel ve modern yöntemler kullanılarak sıkılıyor ve sofralarımıza lezzet katan kaliteli zeytinyağlarına dönüştürülüyor.

REKLAM ALANI

Zeytinyağı, yemeklerin, salataların ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak biliniyor. Altınözü’nün bereketli topraklarında yetişen zeytinlerden elde edilen bu doğal ve sağlıklı ürün, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlıyor .Zeytinyağı, bölge halkı için sadece bir geçim kaynağı olmanın ötesinde, kültürel ve ekonomik anlamda büyük bir öneme sahip. Altınözü’nün zeytin ağaçlarından elde edilen bu doğal ve kaliteli zeytinyağları, yemeklerin, salataların ve kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor.

Altınözü’nün zeytin ve zeytinyağı üretimindeki bu başarısı, bölgenin adını Türkiye ve dünya genelinde duyurmasına da vesile oluyor. Üreticiler, bu yılki hasattan oldukça umutlu ve kaliteli bir sezon geçirmeyi bekliyorlar. Zeytin ağaçlarının gölgesinde büyük bir emek ve özveriyle yapılan bu hasat, sofralarımıza lezzet katmaya devam edecek.

Altınkaya’da bulunan zeytinyağı fabrikalarının işletmecileri zeytinyağı sezonuna hayırlısı ile başladıklarını ifade ederek zeytinyağlarının bereketli olmasını temennisinde bulundular. İşletmeciler, “Altınözü’nün her yerinde olduğu gibi Altınkaya Mahallemizde de Zeytinlerimizi, meşhur zeytinyağımıza dönüştürmeye başladık. Çok şükür yağımız da bereketi ile başladı. Sezonun bereketli bitmesini temenni ediyoruz. Zeytinimizin ve zeytinyağımızın ön plana çıkmasında ve adını duyurmasında önemli bir paya sahip olan Altınözü Zetyinyağı Festivali ile ürünümüze büyük katkı sağlayan Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” açıklamalarına yer verdiler.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.