ALTYAPI ÇALIŞMALARI MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

ALTYAPI ÇALIŞMALARI MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Yüzyılın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerinde zemin çökmesi ve altyapının kullanılamaz hale gelmesi sonucu deniz taşkını ve yağmur sularının bastığı İskenderun’da yapılan çalışmaların sonuçları görülmeye başlandı. Türkiye’nin etkisi altına alan Mayıs yağmurları, İskenderun’da da kuvvetli ve aralıklarla yağarken, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez önderliğinde gerçekleştirilen koordineli çalışmalar sayesinde altyapıda önemli ilerlemeler kaydedildi.
Deprem sonrası zemini çöken ve kanalizasyon sistemi tıkanan İskenderun’da, Gaziantep, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin koordineli çabalarıyla yaklaşık 12 kilometrelik tıkalı kanalizasyon açıldı. Bu çalışmaların ardından kentin birçok noktasında oluşan su birikintileri, kısmi de olsa çalışan sistemlerin suyu tahliye etmesiyle azaldı.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile birlikte yürütülen koordineli çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Bu çalışmaların %100 sonucuna vardığını biz söylemiyoruz. Şu an da an itibariyle daha çok fosseptiklerden akan, rögarlardan gelen, fosseptiklerin oluşturduğu bir görüntü kirliliğinden bahsedemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Dönmez, yapılan çalışmalar sonucunda fosseptik taşkınlarının artık münferit olarak kaldığına dikkat çekerek, “Bunun dışında da sifon etkisi denen bir şey var. Küresel ısınmadan kaynaklı yağışlar, sifon etkisi dediğimiz şeyi ortaya çıkarıyor. Kanallarımızın %90’ının açık olduğunu gözlemledik” şeklinde konuştu.
Mayıs ayının ilk günlerinde yaşanan ciddi yağmurun ardından altyapının belirli bir ölçüde çalışmaya başladığını vurgulayan Başkan Dönmez, GASKİ ve HATSU ekiplerinin temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İnsanların bu zor dönemden kurtarılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Dönmez, “Şu bir gerçek; elimizde sihirli değnek var mı? Yok! Ama elimizde sihirli değnekten kıymetli bir şey var, çalışma azmimiz. İskenderun’u ayağa kaldırana kadar hiç yakınmadan dertlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.