YIKINTILAR ARASINDAKİ TAVŞAN KANI ÇAYCI

YIKINTILAR ARASINDAKİ TAVŞAN KANI ÇAYCI

Asrın felaketi sonrası büyük yıkıma uğrayan tarihi uzun çarşının 38 yıllık çaycısı İlhami Uyan zor şartlarda da olsa faaliyet gösteren esnaf ve müşterilere tavşan kanı çay yetiştirmek adına var gücü ile çalışıyor.Deprem öncesine kadar Hatay’a gelen turistlerin çayını içmeden gidemediği çaycı olan İlhami Uyan , yıkıntılar arasında sunduğu güler yüzlü hizmeti ve lezzetli çayı ile müşterilerinin gönlünü fethetmeye devam ediyor.

Çayın lezzeti kadar, rengi ve kıvamı da oldukça önemlidir.Hele ki bu çayı tarihi uzun çarşı esnafı ve ziyaretçileri için demleyecekseniz işte o zaman daha fazla önem gerektirmektedir. Çünkü uzun çarşıda çay içen herkes demin tam kıvamında olduğunu rahatlıkla anlar.İşte böylesine deneyimli bir ortamda tavşan kanı çayı,kahvesi,soğuk içecekleri ve markaları ile hizmet veren İlhami uyan uzun çarşıya gelen herkesi çay içmeye davet ediyor.

Uzun Çarşı Esatağa İşhanı içerisinde bulunan dükkanına deprem öncesinde çay içmek için Türkiye’nin farklı şehirlerinden turistlerin geldiğini belirten Uyan, “Yıllardır severek yaptığımız mesleğimizde tercih edilme sebebimiz kalitemizdir. Çarşı esnafı bizim çayımızın lezzetini iyi biliyor ve ilk günden bugüne beğeniyor.Uzun çarşı esnafımızın yanında İstanbul’dan Ankara’dan bile çayımızı içmeye gelen misafirlerimiz vardı.Son günlerde uzun çarşıda yaşanan hareketlilik sayesinde yine gelenler olmaya başladı. Hüseyin Ergün abimizden aldığımız bayrağı layıkı ile devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu dükkan sayesinde evimin geçimini sağlayıp çocuklarımı okutuyorum. Müşteri memnuniyeti için elimizden geleni yapıyoruz. Son dönemde tüm ürünlere gelen zamlara rağmen kaliteli üründen asla vazgeçmedim. Çarşının en sıcak ve en güzel çayını oldukça uygun fiyata müşterilerimize sunuyorum. Eski dönemlerde kullanılan markalarımız, Çay terazilerimiz ve diyafonlarımız ile geleneksel hizmetimizi devam ediyorum.Son dönemde siparişleri sep telefonumdan almaktayım.Diyafonları eski günlerde olduğu gibi bir çok noktaya yerleştirme adına çaba harcıyorum bu aralar.Hijyen ve müşteri memnuniyeti olmazsa olmazımız olup siparişleri de en hızlı biçimde ulaştırmak önceliklerimizdendir.

Ayrıca Kahve konusunda da oldukça iddialıyım. Hem soğuk suyla hem de kısık ateşte hazırladığım kahvelerimi 1970 ‘li yılların fincanları ile servis yapmaktayım.Oralet olsun,Bitki çayları ve soğuk içeceklerimiz de mevcuttur. Tercihleri ile bizleri bugünlere getiren tüm müşterilerimize teşekkür ediyor Uzun Çarşıya yolu düşen herkesi tavşan kanı deminde çayımı içmeye bekliyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.