AMANOSLARA ENDEMİK KEŞİF GEZİSİ

AMANOSLARA ENDEMİK KEŞİF GEZİSİ

Türkiye’nin en önemli endemik bitkileri içerisinde barındıran Amanos dağının ‘Kengerlidüzü Tabiatı Koruma Alanı’na düzenlenen gezi etkinliğinde katılımcı doğaseverler bölgenin endemik türlerini keşfetme imkanı buldu. Hatay Tabiatı Koruma Derneği tarafından düzenlenen Başkan Abdullah Öğünç’ün de katıldığı gezi, gözlem eğitim ve fotosafari etkinliği yaklaşık 70 doğaseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

Amanos Dağları gibi eşsiz coğrafyanın önemine dikkat çekmek istenilen gezi ve gözlem etkinliği süresince Hatay Tabiatı Koruma Derneği Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Yelda Büyükaşık tarafından katılımcılara bölgedeki bitki türleri hakkında bilgi verdi.

Katılımcılara gönüllü rehberlik yapan Amanoslar sevdalısı doğasever Nazım Sönmez de Kengerlidüz Tabiatı Koruma Alanı ve bölgenin genel durumunu anlattı çeşitli bilgiler aktardı.  

Doyumsuz manzaranın içinde doğayla baş başa bir gün geçirme fırsatı bulan doğaseverler, bol oksijenli temiz havayı soldukları gezi etkinliğinde bölgeyle ilgili edindikleri bilgiler donanmanın hazını yaşadılar.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.