ASKER: DOĞA İHANETİ AFFETMİYOR 

ASKER: DOĞA İHANETİ AFFETMİYOR 

Antakyalı Çevre Gönüllüsü Selda Asker, tarihin her zaman tekerrürden ibaret olduğunu belirterek, “doğa ihaneti affetmiyor” ifadelerini kullandı.

Selda Asker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Amik Gölü’nün kurutulmasıyla başlayan doğa katliamının tarımsal ve SİT alanlarına şehir stadyumu ve şehir hastanesi yapımı ile devam ettiğine dikkat çekti.

ACILARIMIZI UNUTMADIK 

Amik Gölü’nün milyonlarca yılda tektonik hareketler sonucu oluşan bir göl olduğunun altını çizen Selda Asker, “Yani büyük depremlerin meydana getirdiği bir göl. Tarih her zaman tekerrürden ibaret ve doğa ihaneti affetmiyor. Kendine ait olan yerleri er geç en acı şekilde geri alıyor. Yıllar önce kurutulan, dünya haritasından silinmesini marifet sayanlar, ovaya dönen ve ona yapılanlara rağmen insanoğluna verimli toprak sunan Amik Ovasına İlk ihanet havaalanı yapımıyla başladı. Ardından Tarımsal SİT alanı ilan edilmesine ve büyük Ova statüsüne sahip olmasına rağmen Şehir hastanesi, Stadyum gibi yapılarla İmara açıldı. Bütün bu süreç içerisinde her yağan yağmur da su baskınlarına, sellere maruz kalan havaalanı Yaşadığımız depremde kullanılamaz hale geldi. Şimdi yeniden ihaleye çıktı. Deprem öncesi zaten uygun olmayan bir zemin üzerine inşa edilen havalimanında Şimdi bir kez daha onarım var. Depremde öldük hava desteği alamadık, hastane kullanılamaz hale geldi yaralılarımız, ölülerimiz ortada kaldı sağlık desteği alamadık. Deprem sonrası dere yataklarına, alüvyon zeminlere, sıvılaşmış zemine asla izin vermeyeceğiz diyenler hava alanını yeniden aynı yerde inşa ediyorlar. Ne oldu Acılarımızı yaşadıklarımızı unuttunuz mu? Biz unutmadık! O zaman bize vatan haini diyenler; depremde ve sonrasında doğaya yapılan ihanetin sonuçlarını en acı şekilde biz yaşadık. Bırakın artık göl geri gelecekse gelsin. Amik gölü var olsaydı yıkım bu kadar ağır olmayacaktı.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.