BAŞKAN YILMAZ, ANTAKYA BELEDİYESİ’Nİ AYAĞA KALDIRIYOR

BAŞKAN YILMAZ,  ANTAKYA BELEDİYESİ’Nİ AYAĞA KALDIRIYOR

Bir önceki başkan İsmail Kimyeci’den adeta enkaz altında kalmış bir Belediye deviralan ancak bu gerçeği kamuoyuyla paylaşma gereği duymayan Antakya Belediye başkanı İzzettin Yılmaz Antakya’nın kalkınmasına ve güzelleşmesine yönelik bir Belediyecilik anlayışı sergilemeye çalışıyor. Altı yedi bin yıllık geçmişi olan Antakya’nın hala çağdaş bir kent görünümüne ulaşmamış olması bu kentte bu güne kadar Belediye başkanlığı yapmış insanların ya iş bilmemezliğin’den yada sorumsuz icraatlarından kaynaklanıyor. Bu gün Antakya’nın çağdaş şehircilik anlamında metrosu yok ise, raylı sistemi yok ise, va hala toplu taşımacılıkta  10-15 yıllık otobüslerle toplu taşımacılık yapılıyorsa siz bu kentin  tarihini,kültürünü ve turizm zenginliğini dünyaya anlatamazsınız. Siz Hristiyanlık dünya aleminin önemli hac merkezi olan Sempiyer kilisesinin çevresini gecekondularla ve köhnemiş binalarla işgal edilmesine göz yummaya devam ederseniz, Antakya’nın tarihi zenginliğini dünyaya tanıtamazsınız.  Gerçi toplu taşımacılıktan sorumlu Büyükşehir Belediyesi Hatay’da birçok yerde modern araçlarla toplu taşımacılık yapmaya çalışsada Antakya içi toplu taşımacılığı için ve bu köhnemiş halk otobüslerini değiştirmek için herhangi bir adım atmış görünmüyor.

     Yine Antakya’da kent ulaşım planını üstlenen Büyükşehir Belediyesi Antakya trafiğini son birkaç yıldır yap-boz tahtasına çevirmiş durumunda. İkide bir değiştirilen Tek yön çift yön ana caddeleri sadece trafikteki araçları değil insanlarında başını döndürüyor.

    Antakya Belediyesi uhdesinde bulunan ara cadde ve sokakların Tedaş,Hatsu veTelekom’un köstebek yuvasına çevirdiği bu cadde ve sokakların tek sorumlusu Antakya Belediyesi değildir. Bu kurumların en büyük günahı Antakya Belediyesi ile kordineli bir çalışma proğramı yapmamalarıdır. İçte bu konuda Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a düşen en büyük görev bu kurumlar arasındaki kordinasyonu sağlamaktır. İnanın bu kurumlar arası kordine işi adam gibi planlandığın’da Antakya’nın ne bir sokağı nede bir caddesi, kışın ne çamur vede yazın ne tozu olur.

     Antakya’nın önemli sorunlarından biride otopark sorunudur. Antakya şehir içi trafiğini allak bullak eden otopark sorunu ciddi bir planlama ile ele alınmalı ve çözüme kavuşturulması gerekiyor. Eski Antakya olarak adlandırılan doğu yakasında ciddi anlamda bir otopark projeleri yapılmalıdır. Antakya’nın binlerce yıllık tarihini yaşatan bu bölgede eski tarihi yapıların yeniden restore edilmesi öyle inanıyoruz’ki Antakya turizmin en büyük yatırımıdır. Antakya’nın doğu yakası çağdaş bir kent anlayışı ile yeniden organize edilebilirse Ankara’nın Çankaya’sı olabilir.  Eski otogarın ve eski sanayi bölgesinin yıllardır bu şekilde bırakılması, Afrika’da bile benzeri bulunmayan sebze halinin bu şekilde devam etmesi Antakya için ve Antakyalılar için büyük bir talihsizliktir. Başkan Yılmaz’a önerimiz Kurtuluş caddesine el attığı gibi bu yöreye’de el atmasını ve bu konuda 5 yıldır elini kıbırdatmayan hantal Büyükşehir Belediye başkanını sıkıştırmasını bekliyoruz.

    Antakya Belediyesi son birkaç yıldır sınırları içerisine alınan serinyol, Alahan,  Demirköprü ve Narlıca gibi mahallelere hizmet götürmeye çalışıyor. Ancak Antakya Belediyesinin bu hizmetleri karşılamak için bütçesinin yetersiz olduğunu çok iyi biliyoruz. Antakya Belediye bütçesinin büyük bir kısmına yasal olarak el koyan Büyükşehir Belediyesinin bu bölgelere üvey evlat muamelesi yapması kabul edilir gibi değil.

    Antakya’nın kanayan bir yarası olan kentsel dönüşüm projeleri başkan Yılmaz’ın önerdiği gibi parça parça bölünerek yapılabilir ve birçok insanın bu konudaki mağduriyeti giderilebilir. Başkan Yılmaz’ın bu konuda attığı doğru adımın kamuoyu tarafından destek bulacağına inanıyoruz.

    Antakya’nın önemli sorunlarından biride kent meydanındaki vakıflar iş hanı ve Antakya oteli yerlerinin kent meydanı haline getirilmesidir. 31 Mart yerel seçimler öncesinde Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Ömer Dolar bu iki alanın imara açılmaması için verdiği önerge bugün Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin gündeminde olduğu biliyoruz. Zaten Hatay Valiliği Gündüz sineması ve Adalı konağı binalarını satın almakla Antakya kent meydanını büyük ölçüde güzelleştireceği ve rahatlatacağı için sayın valimiz Rahmi Doğan’a teşekkür ediyoruz. Ama aynı hassasiyeti Vakıflar iş hanı’nın yerini ve Antakya otelinin parselini inşaat yapmamak kaydıyla HBB başkanı Lütfü Savaş’tan Antakya’ya kazandırması bekliyoruz. Bu konudaki yazışmaların ve görüşmelerin devam ettiğini biliyoruz.

     Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın siyaseten tecrübeli olduğunu biliyoruz. Başkan Yılmaz Yukarıda anlatmak istediğimiz açılımları Antakya’da yapabilir ise Antakya halkı heykelini diker. Başkan Yılmaz milletvekilliği deneyiminden sonra hizmet döneminde bu projeleri hayata geçirir ise ( EFSANE BİR ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANI OLARAK TARİHE GEÇER.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.