BAKAN TUNÇ: HATAY’DA MAHKEME SAYISINI ARTTIRDIK!

BAKAN TUNÇ: HATAY’DA MAHKEME SAYISINI ARTTIRDIK!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ilimiz Hatay’da deprem sonrası 26 adet yeni mahkeme kurulduğunu söyledi. Kurulan bu mahkemeler sayesinde Hatay’da bu alanda ciddi bir rahatlama yaşanacağını söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ayrıca Adliye personellerinin de barınma sorunlarını çözdüklerini söyledi.

Yılmaz Tunç açıklamasında “Deprem sonrası 26 yeni mahkeme kurduk Hatay’ımıza. 144’e yükseldi mahkeme sayısı. Bunlar iki tane ağır ceza mahkemesi, 11 tane asker hukuk mahkemesi, 4 sulh hukuk mahkemesi, 1 aile mahkemesi, 5 tüketici mahkemesi 3 idare ve vergi mahkemesinin kurulmasını sağladık. 26 yeni mahkeme, tabii ihtiyaç hukukunda bu mahkeme eğer dava süreçleri eğer dosya sayılarında artış söz konusu olduğunda bunu izlemeye devam ediyoruz” demişti.

Bu arada Antakya Adliye Sarayında deprem sonrasında başlayan tadilat çalışmaları sürüyor. İnşaat ustalarının ve işçilerinin yürüttüğü çalışmaların iç kısımlarda tamamlanması ile birlikte dış cepheye geçildiğini söyleyen yetkililer kış mevsimi gelmeden çalışmaların tamamlanarak Adliye sarayının tam kapasite hizmet vermeye başlayacağının söylediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.