İTHAL FİRMALARA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

İTHAL FİRMALARA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

6 Şubat deprem felaketinin ardından Hatay’a depremden daha büyük hasar veren ithal yıkım firmaları, kenti toza bulamaya devam ediyor. Birileri tarafından sistemli olarak kentteki ihalelerin verildiği konuşulan bu firmalara yönelik kurallara hiçbiri uymazken olan Hataylı vatandaşlara oluyor. Çadırkent veya konteyner kentlerde yaşamak durumunda olan depremzedelere hiçbir saygıları olmayan ve rant dışında hiçbir şeye dikkat etmeyen firmalar, Hataylıları yakın zamanda kronik hastalıklarla başbaşa bırakarak kentten keseleri dolu şekilde ayrılacak. Arkalarında ise harap olmuş bir kent, hastalıklarla boğuşan yüzbinlerce vatandaş bırakacaklar.

HATAY VALİLİĞİ KARARINI UMURSAMIYORLAR

Hiçbir kurala uymayan, su sıkmadan yıkım yapılamaz, yerinde ayrıştırma yapılamaz şeklinde Hatay Valisi sayın Mustafa Masatlı’nın bizzat açıkladığı devletin kanunu niteliğindeki kararını umursamayan, Hatay’da hiçbir otorite tanımayan bu ithal firmalara kimin dur diyeceği merakla bekleniyor.

VATANDAŞLAR İTHAL FİRMALARA DUR DİYECEK YETKİLİ BEKLİYOR

Hataylı vatandaşlar, diğer kentlerde yıkım faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından inşa aşamasına geçilmesine rağmen Hatay’da en iyi ihtimalle yılsonuna kadar devam edecek olan yıkım faaliyetlerinin yavaş kalmasını ithal firmaların yerinde ayrıştırma konusundaki ısrarına bağlıyor. Sürenin uzun sürmesinin başka bir nedeninin ise yetersiz personel sayısı olduğunu belirten vatandaşlar, “Birileri eliyle belli firmaların Hatay’da iş yapmasının sağlandığını herkes biliyor. Bu birileri kim ise acilen ortaya çıkartılmalı ve gereken ceza verilmelidir. Depremin merkezinde dahi bu derece sancılı bir süreç yok. Diğer kentler inşa sürecine geçerken biz tozun içinde yaşamaya çalışıyoruz. Bu insanlara reva görülen hayat bu mu? Başta Hatay Valiliği olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyor, bu işe dur demelerini ve vatandaşın sağlığını önceleyen kararlar alınarak işlerin sürdürülmesini istiyoruz” dediler. Vatandaşlar, yetkililerin kural tanımayan, düşünceleri sadece kazanacakları rant olan ithal firmalar dur denilmesini ve insan sağlığının ön planda tutulmasını istiyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.