BAŞKAN YILMAZ; “TARİHİ KURTULUŞ CADDESİ’Nİ ŞEHRİMİZİN TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz HRT Televizyon kanalında sunucu Ali Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu.Başkan Yılmaz programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunmanın yanı sıra, Antakya Belediyesi hizmetleri ve projeleri hakkında da bilgiler aktardı.Sunucu Ali Yolcu’nun sorularını samimiyetle yanıtlayan Başkan Yılmaz programa Mersin’in Mut ilçesinde meydana gelen kazadan dolayı şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Başkan Yılmaz konuşmasının devamında yaklaşan Kurban Bayramı’nın tüm islam alemine hayırlar, barış ve huzur getirmesini dilediğini belirtti.Kurban Bayramı sürecinin nasıl gerçekleştirileceği ve pandeminin bu sürece nasıl bir etkisi olduğu konusunda açıklamalar yapan Başkan Yılmaz; “İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı kapsamında belediye olarak gereken tüm denetimleri gerçekleştiriyoruz. Bu pandemi sürecini çok önemsememiz gerekiyor. Bu nedenle bayram boyunca bulunduğumuz her ortamda maske, mesafe ve temizlik kurallarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Belediye olarak da bu konuda çalışmalar yürütüyoruz.”
Kurtuluş Caddesi Tamamlandığında Turizm Merkezi Olacak
Başkan Yılmaz Kurtuluş Caddesi Sokak İyileştirme Projesi hakkında bilgiler aktardığı programda; “ Çevre ve Şehircilik Bakanımız, AK Parti Hatay Milletvekillerimiz Sayın Sabahat Özgürsoy Çelik, Sayın Hüseyin Yayman ve tüm vekillerimiz, teşkilatımız ve teknik ekibimiz ile yapılan toplantılar sonrasında ilk etapta Sermaye Camii’den itibaren olmak üzere sokak sağlamlaştırma çalışmalarımız için 2 Milyon Tl bütçe uygun görüldü. Daha sonrasında MHP Hatay Milletvekili Sayın Lütfi Kaşıkçı’nın mecliste kendisine yönelttiği “Hatay için ne yapacaksınız?” sorusu üzerine 3 milyon hibe için söz verdi. Bu 3 milyon hibe için de bu hafta içerisinde yer teslimi yapılacak. Tüm bunlardan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, teşkilatımıza ve teknik ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum.
Kurtuluş Caddesi sokak sağlamlaştırma çalışmalarımız tamamlandığı zaman caddeyi turizm merkezi haline getireceğiz. Bu kapsamda cadde üzerinde bulunan dükkanları yöresel ürünlerin sergi ve satışının yapılacağı alanlara çevireceğiz.” dedi.
Kemal Şeyhoğlu Caddesi İçin HBB’den Atılım Bekliyoruz
Başkan Yılmaz konuşmalarına Kemal Şeyhoğlu Caddesi için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Yılmaz konuşmalarında; “ 22 Temmuz 2019 günü yapılan toplantı ile söz konusu caddenin 1 yıl içerisinde trafiğe açılabileceğine dair öngörüde bulunulmuştu. Biz Cumhur İttifakı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisinde bu proje için 100 milyon liralık borçlanma yetkisini kendilerine devrettik ve projeyi kendileri icra edecekler. Bu konuda artık bir atılımı onlardan bekliyoruz. Bu yol trafiğe açıldığında Antakya’yı büyük bir trafik yükünden kurtaracağına inanıyoruz.Ayrıca o bölgede farklı projeler de yürütülebilir. Örneğin Uzun Çarşı’nın su basmasını önleyecek projeyi de orada birlikte yapabiliriz. Dağdan gelen suyun bir kısmını Hacı Kürüş Deresi’ne aktaracak kanala diğerini de eski Devlet Hastanesi’nin arka tarafındaki kanala aktardığımızda şehre su inmeyeceği için Uzun Çarşı da su baskınlarından kurtulmuş olacak. Kemal Şeyhoğlu Caddesi üzerinde 311 adet yıkılması gereken ev var. Büyükşehir Belediyesi’nin bu evlerin bedelini sahipleri ile anlaşarak ödemesi gerekiyor. Ancak ondan sonra yıkım ve yapım çalışmaları gerçekleştirilebilir.” Siyasi Kavgaları Hatay Üzerinden Yapmak Sadece Zaman Kaybı,
O Nedenle Birlik İçerisinde Çalışıyoruz
Başkan Yılmaz sunucu Ali Yolcu’nun Büyükşehir Meclisi’nde Cumhur İttifakı olarak bir önceki döneme nazaran “muhalefet olmayan, muhalefette zayıf kalma gibi” tutumları hakkındaki sorusuna verdiği yanıtta; “ Muhalefette zayıf kalmadık. Biz her şey Hatay için, ben Antakya için, Kırıkhan’daki Kırıkhan için, Samandağ’daki Samandağ için, Erzin’deki Erzin için kısaca tüm Hatay için bir şeyler yapılsın istiyoruz. Kavganın varacağı bir yer yok. Biz o noktada Cumhur İttifakı olarak birleşik hareket ediyoruz. Biz mecliste siyasi kavgaların zaman kaybına dönüşmesini istemiyoruz. Antakya’mız hizmete susamış bir medeniyetler şehri. Bu şehrin bir an önce ayağa kalkması lazım. Bu noktada biz intikam hissi ile hareket etmiyoruz. Biz başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle de bu konudaki istişarelerimizde hiç kimseyle olan intikam duygumuzu memleketimize yansıtmayacak, hesabı olan başka türlü çözecek şeklinde değerlendirdik. Yani Sayın Lütfü Savaş’tan hesabı olan varsa başka türlü çözsün bunu Hatay’ın üzerinden çözmeyelim.” dedi.
Uzun Çarşı Projesi Tüm Hatay’ın Özlem Duyduğu Bir Çalışma
Uzun Çarşı Cephe İyileştirme ve Üst Kaplama projesi hakkında da bilgiler veren Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “ Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Kültür Turizm Bakanımızın, Sayın Milletvekillerimizin ve Sayın Müzeler ve Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürümüzün takdirleri ile dört etapta bitecek 3600 metre üst kaplama ve sokak iyileştirme projesinin 7 Ağustos günü ihalesi yapılacak. Yaklaşık 10 Milyon TL bedel Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu proje için hibe olarak ayrıldı. İhaleyi de zaten bakanlık yapıyor. Bizim ortak kontrolümüzde yürütülüyor.Uzun Çarşı projesi her Antakyalının hatta tüm Hatay’ın özlem duyduğu bir iş. Açık bir AVM gibi, insanlarımız her türlü çarşı, pazar işini halledebilecek. Yaz – kış yağmur yok, toz yok, güneş yok, dükkanların görsel yapısı çok nizami ve güzel olacak. Antakya’nın, Hatay’ın kalbi bizler için Uzun Çarşı. Samandağ’ından da vatandaş gelse Uzun Çarşı’ya geliyor, Altınözü’nden de gelse, Erzin’den de gelse Uzun Çarşı’ya geliyor.Buraya gelenler döndüklerinde yeniden anlatacak. Künefesini, kebabını, alışveriş ortamını, sabunlarımızı, çarşımızın kokusunu anlatacak. Bu nedenle inşallah 7 Ağustos sonrasında 1. Etap ihalesi ile birlikte projemiz hayata geçirilmeye başlayacak. Kemalpaşa Caddesi’nden başlayan çarşı girişi ile Kurşunlu Han’ın sonuna kadar olan bölüm 1. Etap olarak değerlendirilerek inşası gerçekleştirilecek. En az 4 etap olarak planlanan projenin tamamı 3600 metreden oluşuyor. Bakanlığımızın da bu konuda bir sözü var Antakya’yı Açık Hava Müzesi, Açık Hava Alışveriş Merkezi haline getireceğiz.”
Kentsel Dönüşüm ile “Yeni Antakya”
Başkan Yılmaz Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında verdiği bilgilerde de vatandaşların en ucuz şekilde, en rahat şekilde yaşanabilir bir evde oturmalarını amaç edindiklerini ifade etti. Başkan Yılmaz konuşmasının devamında; “ Bakanlık tarafından ihale yapılan firma ile görüşmelerimiz tamamlandı. Antakya’dan ofis kiraladılar. Sayın Bakanımız ile bu konuda Kurban Bayramı sonrasında son bir görüşme yapmayı planlıyoruz. Muhtemelen projemiz Eylül ayında başlayacaktır. Bu projemizi de 4 etap ile tamamlayacağız. Birinci etabı Hatsu’nun karşı bölgesi, 650 dönümlük bir alan. İçerisinde sosyal donatı alanları, okul, cami, pazar yerleri, dinlenme yerleri, park ve yeşil alanlar olacak. Bir nevi yeni Antakya olacak.Kentsel Dönüşüm projesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yatay mimariye geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın sözü doğrultusunda Eylül ayı içerisinde birinci etaba başlayacağız. Bakanlığın da kararı doğrultusunda hedefimiz birinci etabı sekiz ay gibi bir sürede tamamlamak.
Vatandaşlarımızın Maske Takmaya Gayret Etmeleri Gerekiyor
Başkan Yılmaz programın devamında Covid-19 hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konuda herkesin çok ciddi sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz konuşmasının devamında şunları kaydetti; “ Pandemi döneminde Antakya Belediyesi olarak çok ciddi hizmetlerde bulunduk. 756 Bin adet maske üretimi yaptık. Kendi tesisimizde. 10 Bin adet hijyen seti ve eldiven dağıtımı yaptık. 95 Mahalle genelinde pandemi döneminde özellikle ramazan ayı dolayısıyla ekmek dağıtımı yaptık. 15 bin koli erzak dağıtımı yaptık. 150 adet ibadethanemiz sürekli olarak dezenfekte ediliyor. Kamu binalarımıza, devlet dairelerimize, kargo şirketlerimize dezenfekte hizmeti yaptık. Semt pazarlarında sıkı kontrollerimiz, dezenfektan ve maske dağıtımlarımız sürekli olarak devam ediyor. Vatandaşlarımız da maske kullanımına gayret ederlerse bunu en az hasarla atlatmayı umut ediyoruz.Bu süreçte başta Sağlık Bakanımıza ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu işte emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Antakya Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımıza maskeleri bedelsiz olarak sunuyoruz. İlk etapta günlük 250 adet ürettiğimiz maskelerimiz şu anda günlük 15 bin adet üretim kapasitemiz ile ilçemizin dört bir tarafına ulaştırılmakta. Vatandaşlarımız da maskesiz çıkmamayı bir yasak olarak değil bir kural olarak görmeleri ve bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekiyor.”
2021 Yılı Sonuna Kadar Antakya’da Yapılmamış Yol Kalmayacak
Başkan Yılmaz Antakya Belediyesi hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktardığı programda şehir genelinde gerek teknik gerek gönül belediyeciliği hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Başkan Yılmaz özellikle asfaltlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ettiği konuşmasında bu güne dek ortalama 50 kilometrelik beton asfalt çalışmaları gerçekleştirdiklerini, şehrin ihtiyaç duyulan tüm noktalarında yol çalışmalarının sürdürüldüğünü ve 2021 yılı bitmeden Antakya’da alt yapısı tamamlanmış olan yerlerde yapılmamış yol kalmayacağını ifade etti.Yol, kaldırım gibi çalışmaları belediyenin asli görevi olarak ifade eden Başkan Yılmaz, Antakya’da 2021 yılından sonra sosyal belediyeciliğin konuşulacağını, yol yapmayı hizmet olarak değil temel görev olarak gördüklerini, bu nedenle en kısa sürede bu çalışmaları tamamlayarak daha büyük projelere ev sahipliği yapmayı planladıklarını ifade etti.Başkan Yılmaz gençlere yönelik bilim merkezi, yüzme havuzu ve spor tesisleri inşaları konusunda da projelerinden bahsetti. Haber Merkezi