600 BİN YABANCI NÜFUS, HATAY’IN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

600 BİN YABANCI NÜFUS, HATAY’IN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

İYİ Parti İl Başkanı A. Şefik Çirkin, Hatay’da bulunan Suriyeliler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şefik Çirkin: “ “600 bin yabancı nüfus, Hatay’ın Milli Güvenlik sorunudur ve bu gidişle bir gün, Hatay, Türkiye’nin Milli Güvenlik sorunu haline gelecektir.”dedi.

HATAY, HEPİMİZE ÇOK DEĞERLİ BİR EMANETTİR

İYİ Parti İl Başkanı A. Şefik Çirkin konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Unutulmasın ki, Hatay, hepimize çok değerli bir emanettir. Her Hataylı, bu emanetin değerini bilmelidir, bilmek zorundadır. Bu vesile ile bir hususu da arz etmek isteriz.

600 BİN YABANCI NÜFUS, HATAY’IN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Bu emanet (Hatay), 600 bin Suriyeli ile muhafaza edilemez. Hatay gibi stratejik bir ilde bu kadar yabancı nüfus korkunç bir rakamdır ve bizi, enfeksiyona açık bir yara haline getirmiştir. 600 bin yabancı nüfus, Hatay’ın Milli Güvenlik sorunudur ve bu gidişle bir gün, Hatay, Türkiye’nin Milli Güvenlik sorunu haline gelecektir.

DEVLET KURUMLARI, OLAYIN HER HALİYLE BİLİNCİNDEDİR

Bunun nedenlerini, milleti paniğe sevk etmemek için paylaşmıyoruz. Ancak bilmeyen de siyaset yapmasın! Mesele, cehalete ve partizanlığa asla kurban edilmeyecek kadar önemlidir. Devlet kurumları, olayın her haliyle bilincindedir. Ancak aynı bilinç, siyaset kurumunda maalesef eksiktir. Bu eksiği gidermek de biz dahil tüm siyasilerin görevidir.

SURİYELİLER, DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR

Şu hususu da özellikle vurgulamak isteriz. Suriyeliler, düşmanımız değildir. Ayrıca ülkemize de hükümetimiz tarafından davetle gelmişlerdir. O günlerin hassasiyetini düşündüğümüzde, bu davette bir sakınca yok idi.

ÇÖZÜM ÖNERİMİZ HAZIRDIR

Biz, İYİ Parti olarak, asla yeni bir mülteci dramı peşinde değiliz. Olayı siyaseten de kullanmak amacında hiç değiliz. İYİ Parti, bunu, Devlet meselesi olarak görmektedir. O bakımdan çözüm önerimiz de hazırdır.

İYİ PARTİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRDIR

Başta Suriye ile görüşerek, hatta gerekirse ekonomik teşvikler sunarak, mültecilerin insani ve vicdani şartlar yerine getirilerek, yeni bir sürgün stresi yaşatmadan, ülkelerine güvenle dönmesini temin etmektir. Bu konuda İYİ Parti, diplomatik olarak da üzerine düşeni yapmaya hazırdır. İYİ Parti olarak iktidardan bunu bekliyor, eğer yapmazlarsa da ilk seçimde milletimiz görev verirse, bizim yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamasını ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygı ve sevgilerimizle…”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.