BELENLİ ÜLKÜCÜ YAVUZ ÇALIŞKAN UNUTULMADI

Belen Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yapılan, Ülkücü Yavuz Çalışkan’ın adının verildiği çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

BELENLİ ÜLKÜCÜ YAVUZ ÇALIŞKAN UNUTULMADI

Belen Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yapılan, Ülkücü Yavuz Çalışkan’ın adının verildiği çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Belen’de 15 Mayıs 1959 yılında dünyaya gelen ve lise eğitimini İskenderun Ticaret Lisesinde devam ettiği 24 Ocak 1977 yılında okul bahçesinde uğradığı saldırıda yaşamını yitiren Ülkücü Yavuz Çalışkan’ın adı Cumhuriyet mahallesinde yapımı tamamlanan çocuk parkına verildi. Parkın açılışında Animatör Faruk Ağar yaptığı gösteriyle çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Açılış törenine, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Merhum Ülkücü Yavuz Çalışkan’ın ailesi ve akrabaları, Belediye Başkanı İbrahim Gül, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Karcı, AK Parti İlçe Başkanı Enis Göçmen, MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belen MHP Ülkü Ocakları Başkanı Güven Şener,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Kurum Müdür ve Amirleri, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda yarışmacı ve vatandaşın katıldı.Merhum Ülkücü Yavuz Çalışkan’ın ruhuna dualar okunan açılışta konuşan Belediye Başkanı İbrahim Gül “Bu parka Yavuz Çalışkan abimizin ismini vermeyi düşündük. Ailenin de onayını aldıktan sonra da bu parkın adının Yavuz Çalışkan Parkı olması yönünde karar verdik. Ben inanıyorum ki her çocuk buraya geldiğinde bu parkın adının neden Yavuz Çalışkan dediğinde ‘O kısacık ömrüne nasıl bir mücadele sığdırdığını araştırdığı zaman Yavuz Çalışkan’ın izinden gidecek. Onun sevdalı olduğu vatana, bayrağa, millete sevdalı olacak diye düşüncesindeyiz” dedi.Protokol ve aile fertleriyle birlikte açılış kurdelesi kesilen park hizmete girdi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.