HATAY VALİLİĞİ’NDEN DEPREMZEDELERE YARDIM AÇIKLAMASI

HATAY VALİLİĞİ’NDEN DEPREMZEDELERE YARDIM AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği, Defne ilçesindeki çadırkentte kalan vatandaşların basına yansıyan ifadelerinin ardından bir basın açıklaması yayınladı.

Hatay’da tüm vatandaşlara yardımların ulaştırılmaya devam edildiği belirtilen açıklamada depremin tahribatını arttırmaya yönelik çabaların beyhude olduğu belirtildi.

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bazı gazetelerde gerçeği yansıtmayan haberlerden dolayı açıklama yapma yükümlülüğü doğmuştur. Bilindiği üzere asrın felaketinin yaşandığı 6 Şubat depremleri büyük yıkımlara yol açmış ve yüz binlerce insanımızın acil olarak yardıma ihtiyacı doğmuştur. Dayanışma adına ülkemizin yanında olmak için daha depremin ilk günlerinden itibaren birçok ülke, ülkemizle ile temasa geçmiştir. Ayrıca NATO, Türkiye dahil 31 ülkenin üye olduğu bir uluslararası kuruluştur. Bunun için Türkiye üyesi olduğu NATO’dan kullandığı standart çadır kent paketinden 3 adet talep etmiştir. NATO’nun yardım ajansı olan NSPE (Nato Support and Procurement Agency) tarafından; İskenderun, Hatay Organize Sanayi Bölgesi ve Defne bölgelerine kurulmuştur. Bu çadır kentlerin idaresi de Mil Eğitim Bakanlığımız tarafından görevlendirilen personel tarafından yürütülmektedir.

DEVLETİMİZ HİÇBİR VATANDAŞINI MAĞDUR ETMEYECEK KADAR BÜYÜKTÜR

Bugün basına konu olan Defne ilçemizdeki NATO Çadır Kentine ise depremin ilk günlerinde, vatandaşlarımız yerleştirilmiştir. Daha sonra, burada kalan vatandaşlarımız, konteyner kentlere taşınarak bu çadır kente de kamu personelleri yerleştirilmiştir. Şu an itibarıyla 165 kamu personelinin kaldığı çadır kentte, günlük üç öğün 2000 kişilik yemek çıkarılmaktadır. Üretilen fazla yemek, talep halinde çevredeki depremzede vatandaşlara da dağıtılmaktadır. İlimizdeki diğer çadır ve konteyner kentte kalan ya da kalmayan tüm vatandaşlarımıza, düzenli olarak gıda, su ve her türlü ihtiyaçlar devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bazı kişi ve kuruluşların depremin tahribatını arttırmaya yönelik çabaların beyhudedir. Devletimiz, hiçbir insanını mağdur ve muhtaç etmeyecek kadar büyük ve güçlüdür” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.