BORÇLANDIRMAYA İMZA ATMAYANA KONUT YOK

BORÇLANDIRMAYA İMZA ATMAYANA KONUT YOK

AFAD, Hatay’da hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşların açık borçlandırma işlemlerinin 12 Haziran 2024 – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması planlandığını hatırlattı ve borçlandırma senedine imza atmayan hak sahiplerine konut teslimi yapılmayacağını duyurdu.

AFAF’tan yapılan açıklamada, “60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hakları iptal edilecektir. Hak sahipleri noter vasıtasıyla kendi aralarında karşılıklı devir işlemlerini yapabilirler. Yeni konutlar veya Evini Yapana Yardım yöntemiyle yapılacak konutlar için 20 yıl vadeli ve faizsiz kredi sağlanacaktır. Orta hasarlı konutlar için 10 yıl vadeli ve faizsiz onarım yardımı kredisi verilecektir. Yeni işyeri yapacaklar için kredi yıllık yüzde 4 faizli ve 10 yıl vadeli olacaktır. Vefat etmiş mülk sahibi ebeveynlerin reşit olmayan çocukları için borçlandırma işlemleri velisi tarafından yapılabilecektir” denildi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.