BORÇLU BELEDİYELERE BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

BORÇLU BELEDİYELERE BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye’deki belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı aştığını açıkladı. Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor. Bu borçların yüzde 80’i belediye şirketlerine ait. Vatandaşımızın emeğiyle elde edilen milli bir gelir kaynağıdır ve doğru yönetilmesi gerekiyor” dedi.

Işıkhan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediyelerin borçlarını ödemeleri için çağrı yaptıklarını ve bu kapsamda tüm borçlu belediyelere bildirim gönderdiklerini belirtti. Ancak bazı belediyelerin hala borçlarını ödemediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

SGK’nin, kanun çerçevesinde alacaklarını tahsil etmek zorunda olduğunu ifade eden Işıkhan, belediyelere borçlarını yapılandırma ve ödeme planları oluşturma konusunda her türlü desteği verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, SGK’nin prim gelirlerini artırarak emeklilere daha iyi hizmet sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI

Bakan Işıkhan, “Amacımız, SGK’ye olan prim borçlarını tahsil ederek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek ve istihdamı artırmaktır. Bu süreci sorunsuz ve en kolay şekilde yönetmek için belediyelere işbirliği çağrısında bulunuyoruz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.