ÇALIŞKAN: HATAY’IN SİYASETEN BİR LOBİSİ YOK

ÇALIŞKAN: HATAY’IN SİYASETEN BİR LOBİSİ YOK

Saadet Partisi Millet İtti akı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan Reyhanlı, Ahmetbeyli Mahallesi’nde vatandaşlar ve muhtarlar ile bir araya geldi. Buluşmaya CHP Milletvekilleri adayı Tamer Apiş, Hikmet Hatunoğlu, Saadet Partisi İl Başkanvekili Fadıl Koçak, CHP ve Saadet Partileri ilçe teşkilat üyeleri ve partililer katıldı. Burada vatandaşlara ve muhtarlara hitaben konuşma gerçekleştiren Çalışkan, Hatay’da Hatay imkanlarının ön planda tutulduğu bir Hatay lobisi olmadığını savunarak, Hataylı Milletvekillerinin taziyeden veya fotoğraf çektirmekten daha büyük işler yapması gerektiğini dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ SORUMLULUK SAHİBİDİR

Çalışkan konuşmasında, “Bugün seçime az bir süremiz kaldı. Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yapmış biri olarak Millet İttifakı içinde CHP Milletvekili listesinde Milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını yürütüyorum. Millet İttifakı en sağ ile en sol partiyi bir araya getiren geniş bir ittifak olarak seçimlere giriyor. Bu seçim Türkiye tarihinin en değişik seçimi olarak gerçekleşiyor. AK Parti 22 yıldır yönetimde, bazı noktalarda başarılı işler yaptılar, heyecanları il dönemleri vardı. Bu dönemleri sona erdi, heyecanları bitti. Biz değişim olsun istiyoruz. Bir defaya özel olarak Millet İttifakı’na destek verelim. Yapmadılar-Battık diyecek durumda değiliz.

AK Parti Hatay’da Cilvegözü Sınır Kapısını yavaşlattı. Öncüpınar ve diğer kapılar Suriye ile çalışıyor. Cilvegözü sınır kapısı çalışmıyor. Hataylı tüccar Suriye’ye gidemiyor. Fakat diğer illerin sınır kapıları açık ve o yörenin esnafı Suriye’ye gidebilir. Neden gidebiliyor? Çünkü o illerde bir lobi var ve lobi kendi illerinin menfaatlerini rahatlıkla koruyor. Antep’teki ticaret yapanlar giriyor çıkıyor, Hatay’dakiler eziyet yaşıyor. Milletvekilleri bu kapıyı nasıl çalıştırırız demiyor, işi gücü yok taziye evi geziyor. Böyle olmaz. Milletvekillerinin işi vardır.Türkiye’de otoban her yerde var. Edirne’den çıkıyor, Belen girişinde bitiyor. Neden kalan 23 kilometre yapılmıyor. Türkiye’de her yerde dağlar deliniyor, tüneller yapılıyor ama burada o tüneller yapılmıyor. Oranın lobileri çalışıyor, bizimkiler çalışmıyor. Maraş’tan Elbistan’a 6-7 tane tünel yapılmış ama Belen’den buraya yapılmamış. Deprem oldu 11 vilayette en son Hatay’a yardım geldi. Yollar tıkandı. Her yere hizmet gitti. Hatay’a gelemedi. Yolumuz yok. Deprem oldu, her yere yardım gitti Hatay’a gelmedi. Neden bu düşmanlık yapılıyor, çünkü burası sahipsiz. Buranın hakkını arayan siyasetçiler yok. Maraş’ın onlarca yolu var. Hatay’ın bir tane girişi var. O yola da tünel yapılmıyor. Belen tıkandığında Hatay’ın işi bitiyor.Suriye İç Savaşı’nın bütün yükünü Hatay çekti. Bütün Suriyeliler önce Reyhanlı’ya geldi. Sonra Antakya’ya geldi. Parası olanlarda diğer illere gitti. Bütün yükü Hatay’a çektirdiler. Maalesef şu işleri takip edecek bir tane Milletvekili yok. İnşallah bize yetki verilirse biz bunu en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. Milletvekilliği bir sorumluluktur, bunun sorumluluğunu bilerek çalışmak gerekir.

10 YERDEN MAAŞ ALIYORLAR, ALLAH GÖZLERİNİ DOYURSUN

Cumhurbaşkanlığı’nda sistem değiştiğini dile getiren Çalışkan, “Koca bir ülkeyi bir kişiyi yürütmesinin imkânı kalmadı. Oy alacağım diye insanların dini var mı yok mu ezanı var mı yok mu diyorlar. Ama artık onlarda yoruldu. Metal yorgunlukları oluştu. Ama değişim her zaman iyidir.AK Parti’nin her dönemi birbirinden çok farklıydı. 1.dönemi ile 2.dönemi arasında büyük farklar var. Yeni dönemde gelen ortaklıklar yüzünden AK Parti’de DSP, YRP, HÜDA-PAR’ı bünyesine kattı. Sistem değiştiği için beraber hareket etme zorunluluğu var. Millet İttifakı bu zorunluluktan önce ilkeler üzerine 5 yıl önce bir yola çıktı. Türkiye’nin kaynakları bitmez ve kaynaklar doğru kullansa bu ülkede herkes refaha erer. AK Parti’de çok maaşlı dönem başladı. 10 yerden maaş alıyorlar. Gözlerini Allah doyursun. Bununla bitmiyor önceden çete dediğimizde bir anlamı vardı. Şimdi çete denilince aklımıza 5’li çete geliyor.Millet İttifakı’nda ise bu millet için yapılacak çalışmalar güven veriyor. Ortaya konulan yol haritası ve programı belli. Bu mekanizmada herkes birbirini kontrol ediyor. Denetlemesi var. İnşallah Kemal Bey Cumhurbaşkanı seçilince başkan yardımcılarıyla birlikte herkesin temsil edildiği bir anlayış olacak.” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.