MİNİK ELLER ZEYTİN KIRDI

MİNİK ELLER ZEYTİN KIRDI

Harbiye Anaokulu 4 yaş B şubesi öğrencileri Kültürümüz,  Bölgemiz konusunu işlerken yaparak yasayarak öğrenme kapsamında zeytin kırdılar. Öğretmenleri Şengül Aydın nezaretinde etkinliği gerçekleştiren minik öğrenciler  bir yandan zeytinleri kırarken bir yandan da zeytin dallarından yaptıkları taçları başlarına takarak renkli görüntüler oluşturdular. Velilerinde katılım gösterdikleri etkinlikte minik öğrencilerin mutlulukları gözlerden kaçmadı.

Öğrencileri için yaptığı birbirinden başarılı etkinlikler ile bilinen  Harbiye Anaokulu4 yaş B şubesi öğretmeni Şengül Aydın yaptığı açıklamada:” Bölgemiz konusunu işlediğimiz dersimizde yasayarak öğrenme etkinliğimize katılan 17 öğrencimiz  ve 7 velimiz  Zeytin’in kullanım alanları olan; sabun, kahvaltılık,  zeytinyağı,  pirinayı da öğrendiler. Kıracakları zeytinleri sabahtan bahçelerinden anneleri ile toplayan çocuklar,  zeytinleri tıpkı eski zamanda olduğu gibi taş ve tokaç  ile kırdılar.  Zeytin dallarından taçlar  takan çocuklar Hatayın kültür mozaiği olmasını öğrenip,  barışın simgesini taşımaktan keyif aldılar. “dedi.

Etkinliğe katılan veliler çocukların öğrendikleri şeyleri büyük bir keyifle takip ettiklerini ve önce öğretmenleri Şengül Aydın’a sonrada Okul Müdür yardımcısı Turgay Köseoğlu ve Madar Mansurgülere  eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.