İL MÜFTÜSÜ TOPÇU, DEPREMDEN ETKİLENEN HAFIZLIK KUR’AN KURSLARINI ZİYARET ETTİ

İL MÜFTÜSÜ TOPÇU, DEPREMDEN ETKİLENEN HAFIZLIK KUR’AN KURSLARINI ZİYARET ETTİ

İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, depremden etkilenen hafızlık Kur’an kurslarındaki öğrencileri ve öğreticileri ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler tarafından sevgi ve dualarla karşılanan TOPÇU, Kur’an okuyan hafız öğrencileri dinledi.
Ziyarette koordinatör il müftüsü olarak Hatay’da bulunan Manisa il müftüsü Hasan Hüseyin GÜLLER, Hatay İl Müftü Yardımcısı Abdullah SERTOĞULLARINDAN ve Kur’an kursu öğreticileri de hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Hz Ebubekir ve Merkez Habib-i Neccar Kur-an Kursunu ziyaret eden Müftüsü TOPÇU, Öğrencilerle hem sohbet etti hem de derslerini dinleyerek, hafızlık süreçleriyle ilgili bilgi aldı. Kurslarla ilgili talep ve önerilerini dinledi.

Kur-an Kursu Yönetici ve öğreticilerinden brifing aldı. Daha sonra İskenderun Ali Sert Hoca Yatılı Hafızlık Kur-an Kursunu ziyaret eden İl müftüsü Mevlüt TOPÇU, yaz döneminde Kur-an kursunun daha aktif çalışmasını istedi.
Depremden hasar gören bazı Kur-an kurslarımızda hafızlık eğitimleri konteynerlarda devam ederken Ali Sert hoca hafızlık Kur-an Kursunun ayakta kalmasının büyük bir nimet olduğunu hatırlatarak fedakarca görev yapan hocalarımıza teşekkür ediyorum Rabbim sizlerden razı olsun. Çocuklarımıza maşallah, motivasyonları gayet iyi. Hoş bir ortamla karşılaştık. Emeği geçen hocalarımıza hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu zor süreci hep birlikte Allahın izniyle geride bırakacağız. “Müftülük olarak bütün amacımız dinine canı gönülden bağlı, namazını kılan, ibadet ehli, İslam ahlaklıyla ahlaklanmış, haramı, helali bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir.” dedi.
Kurslarda sadece Kur’an eğitimi verilmediğini belirten TOPÇU, çocuklarımıza sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini, yalanın ve iftiranın kötülüğünü, değerleri, abdest alınmasını ve namazın nasıl kılındığı gibi temel dini vecibelere ilişkin eğitimlerin de verildiğini pek çok sosyal aktivitenin yapıldığını bildirdi.
Ziyaretin sonunda İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, yönetici, öğretici ve öğrencilere bu zor şartlar altında eğitime başarılı bir şekilde davam ettikleri için kendilerini tebrik ederek başarılar diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.