CERECİ BELGESELİNE ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

CERECİ BELGESELİNE ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Hatay depremini filmle belgeleyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 6 Şubat 4.17 adlı belgeseli New York Film Festivali’nde onur ödülüne layık görüldü.

Hatay depremini Hatay depreminin 1. Yıl dönümü olan 6 Şubat 2024 tarihinde New York Film Festivali’nde gösteren Prof. Dr. Sedat Cereci onur ödülüyle ödüllendirildi. Depremi bizatihi kendisi de Hatay’da yaşayan depremzedelerden biri olan ve depremin hemen ardından Hataylı gazeteciler Talip Köleoğlu, Mithat Öztürk, Murat Mutlu, Cemil Yıldız, Muhammed Ali Çayırcık ve Hatay Hayat Ağacı Derneği Başkanı Necla Daloğlu’nun katkılarıyla deprem belgeselini hazırlayan Prof. Cereci’nin aynı belgeselinin daha önce de 2 ödüle layık görüldüğü öğrenildi.

30 BELGESELİ 90 ÜLKEDE GÖSTERİLDİ

Kurgusunun, yardımcı yönetmen Samet Atıcı tarafından yapıldığı bildirilen belgeselde, çok sayıda depremzedenin deprem anında yaşadıkları deneyimi anlattığı dile getirildi. New York Film Festivalinde gösterilen belgeseli İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı, değişik ülkelerden akademisyenler ve çok sayıda Türk ve Amerikalının izlediği belirtildi. Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 1992 yılından bu yana yaklaşık 30 belgesel çektiği ve 90 civarında ülkede film festivallerine katıldığı öğrenildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.